el Govern i els agents socials

Díaz assegura que «no sortiran de la taula» fins a tenir un acord sobre erto

La ministra de Treball ha volgut enviar un «missatge de confiança» en què els expedients d'ocupació tindran continuïtat a partir d'octubre

zentauroepp54120419 graf8561  madrid  15 07 2020   la ministra de trabajo  yolan200716114314

zentauroepp54120419 graf8561 madrid 15 07 2020 la ministra de trabajo yolan200716114314 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest dimarts la ministra de Treball i Economia SocialYolanda Díaz, s’ha mostrat «esperançada i convençuda» que hi haurà acord amb sindicats i empresaris per prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació (erto) més enllà del 30 de setembre.

«Estic convençuda que no sortirem de la taula sense un acord», ha afirmat la ministra, que ha afegit que la negociació dels erto s’ha vist demorada per poder arribar a l’acord sobre el teletreball, aprovat avui en el Consell de Ministres.

Díaz ha volgut enviar un «missatge de confiança» en què els erto tindran continuïtat a partir d’octubre, tot i que ha reconegut que el mecanisme que es va idear per als anomenats ‘erto de rebrot’ «pot no servir» per a situacions com la que s’està vivint a Madrid.

En tot cas i malgrat mostrar-se confiada que hi haurà acord per prorrogar els erto, la ministra ha fet una crida als agents socials per fer-ho possible.

Crisi social

Preguntada per l’objectiu del Govern de modificar la reforma laboral, Díaz ha insistit que es farà quan arribi el moment, però sempre amb diàleg social. «M’agradaria que fóssim capaços d’arribar a un acord. Les legislacions de l’austeritat han demostrat que no serveixen per a aquesta crisi social. Per tant, calma, bona mà i molt diàleg social», ha dit.

D’altra banda, i en relació amb les diferències d’actitud entre els agents socials i el PP a l’hora d’arribar a acords, la ministra ha considerat que aquesta és una «anomalia espanyola».

Notícies relacionades

«Els agents socials sempre han estat a l’altura de les circumstàncies i han decidit una cosa que els engrandeix: no fer política amb la crisi sanitària, una cosa que és normal als països del nostre entorn. Potser és el principal partit de l’oposició el que expliqui la seva actitud», ha afirmat.

En aquest sentit, la ministra ha lamentat que el partit que lidera Pablo Casado «no acompanyés» l’aprovació dels erto o del pla Em Cuida quan va tenir l’oportunitat. «Estan com a aliens a la gestió de la vida de la gent. És una enorme llàstima. És legítim defensar una posició ideològica, però no és legítim posar en perill la recuperació econòmica i de l’ocupació», ha dit.

Temes:

ERTO