Renda mínima

Les persones que sol·licitin l'ingrés mínim abans de desembre el cobraran retroactivament des de l'1 de juny

La Seguretat Social amplia el termini de setembre a desembre davant l'allau de sol·licituds per a la nova renda mínima

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Seguretat Social ha ampliat els terminis per reconèixer les primeres sol·licituds de l’ingrés mínim vital. Les persones que presentin una sol·licitud per percebre aquesta nova renda mínima estatal abans del 31 de desembre el podran cobrar de manera retroactiva a data de l’1 de juny del 2020. El departament liderat per José Luís Escrivá ha ampliat aquest període preliminar per als nous sol·licitants, que inicialment vencia el 15 de setembre. Així ho ha explicat el ministre aquest dimarts en una entrevista a la cadena SER.

Notícies relacionades

«Qualsevol sol·licitud que es presenti fins a final d’any rebrà retroactivament tota la prestació des de l’1 de juny», ha declarat Escrivá. L’objectiu del Ministeri d’Inclusió és flexibilitzar els terminis de gestió davant l’allau de sol·licituds i no privar d’ingressos aquelles famílies que, per un col·lapse a les oficines, es quedin sense ingressar pagues que els correspondrien. És a dir, que algú que havia presentat la seva sol·licitud a temps però que no havia sigut resolta fins a mesos després no es quedi per això sense el seu dret a percebre l’esmentat subsidi.

Doncs de les 750.000 sol·licituds que la Seguretat Social havia rebut a l’agost, només havia arribat a començar a tramitar el 20%. El ritme és lent a causa de la falta de personal a les oficines –denunciat pels sindicats i reconegut per la Seguretat Social–, la complexitat dels tràmits i els errors en la documentació que contenen algunes sol·licituds –segons va argumentar el ministeri–. Actualment unes 85.000 famílies estan percebent ja l’ingrés mínim vital i, segons els càlculs d’Escrivá, la cobertura ascendirà fins a les 150.000 per a finals de mes. L’objectiu inicial de l’Executiu era donar cobertura, una vegada desplegada completament la renda mínima, a 850.000 llars.