SEGONS 'FORBES'

Jeff Bezos amassa una fortuna de 200.000 milions de dòlars

El milionari és el propietari de l'11% d'Amazon, que ha pujat en borsa i ha disparat la fortuna del nord-americà

La revista considera que fins i tot tenint en compte la inflació, la fortuna de Bezos és la més gran en mans d'un particular

(FILES): This September 6, 2012 file photo shows Amazon founder and CEO Jeff Bezos introducing the new Kindle Fire HD Family and Kindle Paper white during a press conference in Santa Monica, California. According to August 5, 2013 media reports, The Washington Post has agreed to sell its newspaper to Amazon.com founder and chief executive Jeffrey P. Bezos for USD 250 million. AFP PHOTO / Files / JOE KLAMAR

(FILES): This September 6, 2012 file photo shows Amazon founder and CEO Jeff Bezos introducing the new Kindle Fire HD Family and Kindle Paper white during a press conference in Santa Monica, California. According to August 5, 2013 media reports, The Washington Post has agreed to sell its newspaper to Amazon.com founder and chief executive Jeffrey P. Bezos for USD 250 million. AFP PHOTO / Files / JOE KLAMAR / JOE KLAMAR (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president d’Amazon, Jeff Bezos, considerat l’home més ric del món ha aconseguit acumular una fortuna de 200.000 milions de dòlars, segons va informar la revista ‘Forbes’, que apunta que en els 40 anys que fa seguiment de les persones més riques del planeta, ningú havia aconseguit arribar a aquesta fita.

Forbes apunta que l’assoliment del multimilionari ha sigut possible després que les accions d’Amazon tanquessin la jornada borsària de dimecres a la Borsa de Nova York revaloritzant-se per sobre del 2%, amb la qual cosa la seva fortuna va fer un salt de 4.900 milions i va superar els 200.000 milions.

Segons la revista, el valor dels béns de l’empresari de 56 anys a les 17.50 GMT de dimecres a la borsa de Wall Street ascendia a 204.600 milions de dòlars, entorn de 90.000 milions més que el segon home més ric del món, Bill Gates, la fortuna del qual es valora en 116.100 milions, d’acord amb ‘Forbes’.

Les accions d’Amazon van tancar la jornada amb un augment del 2,85%, tot i que a les 21.00 GMT, durant les operacions electròniques posteriors al tancament del ‘parquet’ de Nova York, els valors de la seva empresa perdien un 0,08%.

La revista considera que fins i tot tenint en compte la inflació, la fortuna de Bezos és la més gran mai pastada.

En aquest sentit apunta que Bill Gates, que es va convertir en el primer multimilionari a superar els 100.000 milions de dòlars, mai s’ha acostat a la xifra que ha superat Bezos.

La companyia fundada per Bezos ha sigut una de les empreses tecnològiques que s’ha beneficiat de les mesures d’aïllament imposades en desenes de països a tot el món i les seves accions s’han revaloritzat prop del 80% des del començament de l’any.

Així, l’empresari, que és també l’amo del diari ‘The Washington Post’ o de l’empresa aeroespacial Blue Origin, ha vist com augmentava la seva fortuna dels 115.000 milions, l’1 de gener, als 200.000 actuals.

Notícies relacionades

‘Forbes’ apunta que Bezos posseeix l’11% d’Amazon, cosa que representa el 90% de la seva fortuna.

El multimilionari es va divorciar l’any passat de la seva dona MacKenzie Scott a qui va cedir una part de les seves accions que posseïa a Amazon. En l’actualitat, Scott, amb una fortuna de 63.000 milions de dòlars, està considerada per la revista com la catorzena persona més rica del planeta.