PROMESA COMPLERTA

Mackenzie Scott dona 1.400 milions d'euros a causes benèfiques

L'exdona del president d'Amazon, Jeff Bezos, es va comprometre fa un any a donar la meitat de la seva fortuna, estimada en 46.500 milions

zentauroepp54310376 gente200731142429

zentauroepp54310376 gente200731142429

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

MacKenzie Scott, exdona del president d’Amazon, Jeff Bezos, ha donat 1.400 milions d’euros de la seva fortuna a diferents causes benèfiques, com la desigualtat racial, els drets LGBTQ, la salut pública, el canvi climàtic i els drets LGBTQ, segons ha anunciat a les xarxes socials.

Scott, es va comprometre a donar la major part de la seva fortuna, valorada en 46.500 milions d’euros, després del seu divorci amb Bezos, l’home més ric del món, que la va deixar amb una participació del 4% a Amazon.

«L’any passat em vaig comprometre a tornar la major part de la meva riquesa a la societat que va ajudar a generar-la, a fer-ho d’una manera acurada, a començar aviat i a mantenir la promesa fins a buidar la caixa forta. No tinc dubtes que la riquesa personal de qualsevol és el producte d’un esforç col·lectiu i d’estructures socials que donen oportunitats a certes persones i obstacles a unes altres innombrables», comença dient a la seva publicació.

Notícies relacionades

«Com molts, he vist la primera meitat del 2020 amb una barreja de desamor i horror. La vida mai deixarà de trobar noves maneres d’exposar les inequitats en els nostres sistemes; o de fer-nos veure el fet que una civilització tan desequilibrada no només és injusta, sinó també inestable. El que m’omple d’esperança és la idea del que vindrà si cadascun de nosaltres reflexiona sobre el que podem oferir», va escriure amb referència a la pandèmia de la Covid-19. I va afegir: «Els que estiguin preocupats pels esdeveniments recents poden establir connexions entre els privilegis de què han disfrutat i els beneficis que han donat per descomptat. A partir d’aquí, molts triaran compartir una part del que tenen amb persones la participació equitativa de les quals és essencial per a la construcció d’un món millor».

«Vaig començar aquesta tasca per completar la meva promesa amb la creença que la meva vida havia produït dos actius que podrien ser de valor particular per a d’altres: els diners que aquests sistemes em van ajudar a obtenir i la convicció que les persones que han experimentat la desigualtat són les més ben equipades per crear solucions», diu abans d’explicar els motius pels quals ha triat aquestes organitzacions en concret. «A la tardor li vaig demanar a un equip d’assessors sense ànim de lucre i que tenen representació clau en grups històricament marginats d’identitat sexual, raça i gènere que m’ajudessin a trobar i a avaluar organitzacions amb un gran impacte en causes diverses. Tot i que aquest treball està en curs i durarà anys, avui publico una actualització perquè la meva pròpia reflexió després dels esdeveniments recents ha provocat un privilegi que havia estat passant per alt: l’atenció que puc aconseguir cap a les organitzacions i líders que impulsen el canvi», acaba.

Temes:

Jeff Bezos