«És com el Titanic»

Joan Canadell: «Espanya és el pitjor país d'Europa»

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona considera a més que Catalunya ha d'avançar cap a la independència, ja que té la capacitat d'equiparar-se a estats com Holanda, Suècia, Finlàndia o Dinamarca

zentauroepp54333704 joan canadell200818095936

zentauroepp54333704 joan canadell200818095936 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat aquest dimarts que «Espanya és el pitjor país d’Europa» i que Catalunya ha d’avançar cap a la independència, ja que té la capacitat d’equiparar-se a estats com Holanda, Suècia, Finlàndia o Dinamarca. 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Canadell ha dit que la crisi de la Covid-19 ha situat Espanya a la cua de la Unió Europea, principalment en termes econòmics, amb una de les caigudes més grans del PIB i taxes d’atur, però també de salut pública, amb el pitjor nivell de morts per coronavirus per habitant de la Unió, ha assenyalat. 

«És com el Titanic que s’enfonsa i continuem tocant el violí», ha declarat l’empresari independentista, que creu que Catalunya ha de «resoldre el tema del procés» i avançar de forma urgent cap a la secessió perquè és el que convé a les empreses. 

«A Catalunya li correspon ser una Holanda, una Suècia, una Finlàndia o una Dinamarca», ha apuntat el president de la Cambra de Comerç, que ha recordat que Catalunya compta amb un potencial industrial i turístic més gran que el d’aquests països del nord d’Europa. 

Notícies relacionades

«Ells el que tenen és que cada any el 40% dels impostos que paguen els seus ciutadans no se’ls porta ningú, se’ls queden», ha indicat Canadell en al·lusió al dèficit fiscal i d’inversions que pateix Catalunya. 

L’empresari s’ha mostrat convençut que si Espanya invertís a Catalunya el que li correspon, aquesta «superaria el PIB de Madrid en cinc anys en dos o tres punts sense cap tipus de dubte».