Restriccions a la mobilitat

El nombre de passatgers d'avió va caure el 91% al juny

Les restriccions a la mobilitat pel virus limiten els desplaçaments i tots els mitjans de transport registren sonors descensos de trànsit

pratok

pratok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nombre de viatgers que va optar per viatjar amb avió per desplaçar-se per l’interior del país es va enfonsar el 91% al juny respecte al mateix mes de l’any anterior, segons dades publicades aquest dimarts l’Institut Nacional d’Estadística (INE). L’estat d’alarma, vigent fins al 21 de juny, va marcar l’ensorrament del trànsit aeri. Uns descensos similars als registrats en altres mitjans de llarga distància, com és el cas de trens i AVE.

En total, 359.000 viatgers van utilitzar l’avió per als seus desplaçaments al juny, davant els 80.000 registrats al maig.

Més de 156,4 milions de passatgers van utilitzar qualsevol tipus de transport públic durant el mes de juny, cosa que representa una caiguda del 63,5% respecte a un any abans. Per la seva banda, 455.000 usuaris van escollir el tren de llarga distància per als seus desplaçaments, un 85,4% menys que el juny del 2019. Dins d’aquest segment, els viatgers que van utilitzar l’AVE van sumar 279.000 usuaris, un 86,1% menys respecte al mateix mes de l’any passat.

Notícies relacionades

Un total de 44,5 milions de viatgers van utilitzar durant el mes algun tipus de transport interurbà, cosa que representa una caiguda del 62,5% respecte al mateix mes de l’any passat. La utilització del transport marítim va decréixer un 67,4% i amb autobús, un 63,4%.

Menor caiguda del transport urbà

El transport urbà va ser utilitzat per més de 106,5 milions de viatgers al juny, un 58,9% menys que el mateix mes de l’any 2019. El transport en metro disminueix un 59,6% en la taxa anual. El metro de Palma presenta el descens més gran, del 72,5%. D’entre les ciutats que tenen metro, el descens més gran en el transport per autobús es registra a Barcelona (-62,5%).