indústria

Berkeley obté llicència per a la seva mina d'urani a Salamanca

La firma australiana registra un augment de l'11,4% en el valor de les seves accions cotitzades en el Mercat Continu

zentauroepp54448527 200811174503

zentauroepp54448527 200811174503

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Berkeley Energia ha rebut la llicència urbanística de l’Ajuntament de Retortillo al seu projecte de la mina d’urani a la localitat de la província de Salamanca, en els termes establerts en la llei d’urbanisme i el reglament d’urbanisme de Castella i Lleó, va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D’aquesta manera, la companyia australiana avança en el seu projecte, ja que aquesta llicència és un permís d’ús de terra necessari per a les obres de construcció de la mina. «La concessió és una fita de permís significatiu per a Berkeley i un pas positiu en el desenvolupament del projecte», va indicar el grup, que va afegir que l’autorització de construcció de la planta de concentrats d’urani com a instal·lació radioactiva és ara «l’única aprovació pendent necessària per iniciar la construcció completa de la mina Salamanca».

Pujada a la borsa

Les accions de Berkeley Energia lideraven aquest dimarts les pujades del Mercat Continu, amb un repunt a les 12.51 hores del 18,26%, fins als 0,3530 euros. Els títols de la minera australiana s’han convertit en un dels millors valors al mercat espanyol, amb una pujada des de principis del 2020 de més del 160%.

Respecte a l’autorització de construcció, Berkeley Energia va assenyalar que a finals de març va presentar formalment la documentació i des d’aleshores ha mantingut una sèrie de reunions –a través de videoconferències– amb l’equip tècnic del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per «discutir i aclarir dubtes menors sobre la documentació actualitzada».

Notícies relacionades

Així, la companyia va remarcar que està preparant respostes escrites a aquestes consultes i completarà aquesta tasca en les pròximes setmanes. Després de la presentació d’aquesta documentació, el següent pas del procés serà que l’equip tècnic del CSN finalitzi el seu informe i el presenti al seu consell per a la seva ratificació.

Aquest passat mes de juliol del 2020, el CSN ja va emetre un informe favorable a la sol·licitud presentada per Berkeley Minera España per a la renovació de l’autorització prèvia de la planta de concentrats d’urani. El següent pas és que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic aprovi aquesta autorització i fixi el seu termini de vigència.