Sinistralitat laboral

Les morts en accidents de treball es disparen el 21% fins al juny

Un total de 354 persones han perdut la vida durant els sis primers mesos de l'any

temporero

temporero / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Un total de 354 persones van morir a Espanya en accidents de treball durant els sis primers mesos d’aquest 2020. La sinistralitat laboral segueix disparada aquest exercici i és el 21,2% més alta que en el mateix període de l’any anterior. La frenada de l’activitat econòmica durant el confinament i els posteriors compassos de la pandèmia han provocat una caiguda del nombre total d’accidents laborals, però no així dels que tenen conseqüències mortals. On més ha crescut la mortalitat en el treball ha sigut en el sector agrari: el nombre d’accidents que han provocat la mort s’ha elevat el 109,5%, fins als 44 morts.

El nombre total d’accidents es desploma, però els sinistres amb conseqüències mortals segueixen a l’alça. Aquest és el resum de les últimes dades de sinistralitat laboral publicades pel Ministeri de Treball. I és la tònica des que el Govern va declarar l’estat d’alarma i l’economia va entrar en fase de letargia. Un total de 354 persones han perdut la vida en accidents de treball, 62 més que en els primers sis mesos de l’any anterior. La sinistralitat entre el col·lectiu de treballadors autònoms, especialment disparada l’exercici anterior, s’ha contingut. No està passant el mateix entre els treballadors assalariats, especialment els de determinats sectors, com l’agrari. 

Notícies relacionades

El nombre de víctimes mortals en els oficis agrícoles s’ha duplicat aquest primer semestre respecte a l’anterior, a les portes de les campanyes estivals. Els morts han passat de 21 a 44. D’altra banda, en sectors com la construcció, s’han entrevist els efectes de l’aturada d’activitat, entre d’altres, amb una caiguda del 25%, fins als 45 morts. 

La xifra total d’accidents en el treball que han causat baixa ha sigut de 219.522 fins al juny, el 29,2% menys que en el mateix període de l’any anterior. L’estadística revela una caiguda generalitzada en tots els sectors, marcada per la frenada de l’activitat econòmica fruit de les decisions governamentals per frenar la pandèmia.