comptes públics

El Govern transfereix 1.118,5 milions a les conselleries

Els diners provenen de l'ampliació pressupostària a compte del primer tram del fons Covid de l'Estat per a les autonomies

Salut és el departament que s'emporta el gruix dels recursos, amb 850 milions per a despeses relacionades amb la pandèmia

49506256 601

49506256 601

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu transferir a les conselleries des del fons de contingència un total d’1.118,5 milions d’euros procedents de l’ampliació dels Pressupostos del 2020 aprovada el juliol passat a compte del primer tram del fons Covid-19, creat pel Govern central per a les autonomies.

Salut és la que s’emporta la majoria d’aquesta ampliació, amb un total de 846,8 milions. Aquestes transferències es destinaran a reposar els recursos d’aquells departaments que en els últims mesos han hagut d’avançar una part important del seu pressupost anual per cobrir despeses d’emergència derivades de la pandèmia.

Així mateix, també es destinaran a atendre noves necessitats urgents i inajornables, i a compensar la pèrdua d’ingressos de la Generalitat en àmbits com el transport públic.

Salut, amb els diners addicionals cobrirà despeses efectuades pel CatSalut i l’Institut Català de la Salut (ICS) amb motiu de la pandèmia i 3,5 milions més per a la contractació de rastrejadors.

Per la seva banda, la Conselleria d’Educació  rebrà 100 milions d’euros per finançar actuacions urgents derivades de l’inici del curs escolar 2020-2021. Al departament de Treball, el Govern transferirà 115 milions d’euros per finançar un pla de contingència a residències i centres d’atenció diürna, amb l’objectiu de fer front al risc de rebrots de Covid-19, entre altres actuacions per donar resposta a la crisi sanitària.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat rebrà 50 milions d’euros per compensar la reducció dels ingressos del Consorci del Transport Metropolità. Finalment, el departament de Presidència obtindrà 2,5 milions per garantir els recursos destinats als ens locals de la comarca lleidatana del Segrià afectats pels rebrots i 1,02 milions més per a activitats de sensibilització i prevenció desenvolupades per la Creu Roja.

Aquestes transferències se sumen als 4 milions que es van destinar a la Conselleria de Presidència per activar ajuts directes als comerços i establiments dels municipis del Segrià afectats pels rebrots de Covid-19.