canvis tecnològics

BBVA i Google trauran un compte digital conjunt

El compte estarà disponible a través de Google Pay i utilitzarà l'estructura tecnològica del banc

FILE PHOTO:    FILE PHOTO: The logo of Google is pictured during the Viva Tech start-up and technology summit in Paris, France, May 25, 2018. REUTERS/Charles Platiau/File Photo - RC1C19D495F0

FILE PHOTO: FILE PHOTO: The logo of Google is pictured during the Viva Tech start-up and technology summit in Paris, France, May 25, 2018. REUTERS/Charles Platiau/File Photo - RC1C19D495F0 / Charles Platiau (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns la filial del BBVA als EUA ha anunciat un acord de col·laboració amb Google per oferir comptes bancaris digitals a través de Google Pay.  L’acord respon a l’estratègia de l’entitat que presideix Carlos Torres d’apostar pel creixement orgànic als Estats Units, i aprofundeix en la seva transformació amb l’objectiu de treure partit de les innovacions tecnològiques.

«Quan al gener vam engegar el nostre pla estratègic a cinc anys, vam dir que dos dels nostres objectius eren augmentar el nombre de clients amb la nostra oferta digital i utilitzar la nostra experiència al món financer digital i de la innovació per ajudar-los a millorar la seva salut financera», va afirmar Javier Rodríguez Soler, responsable del BBVA als Estats Units. «La col·laboració amb Google està plenament alineada amb aquest objectiu, i encara més al món actual, on la capacitat per gestionar la vida financera de manera digital, des d’obrir un compte, fer operacions o entendre la salut financera, és imperatiu».

El nou compte digital està previst per al 2021, utilitzarà les dues marques (Google i BBVA) i tindrà el recolzament del FDIC, l’organisme que garanteix els dipòsits als EUA. Estarà disponible a través de Google Pay i s’implementarà sobre la infraestructura tecnològica actual de BBVA. Google aportarà la interfície de client, a més de l’experiència d’usuari.

Experiència digital homogènia

Notícies relacionades

«A Google estem encantats de treballar amb BBVA EUA per fer realitat una experiència digital homogènia per a tothom i que compleixi les necessitats, en constant evolució d’aquesta nova generació de clients», va dir Felix Lin, vicepresident de Payments Ecosystems de Google. «Estem en condicions d’utilitzar tot el nostre coneixement tecnològic per anar en benefici dels usuaris, les entitats bancàries i tot l’ecosistema financer».

Per a BBVA, aquesta col·laboració és el fruit del treball fet en la transformació digital i la innovació, i en particular en el seu projecte ‘Open Platform’ de banca oberta. Aquesta iniciativa permet al banc i als seus socis captar i fidelitzar clients mitjançant una àmplia oferta de productes financers i una proposta de valor àmplia. En l’actualitat, Open Platform és l’única plataforma de desenvolupament obert que ofereix una gran varietat de serveis bancaris i de pagaments als EUA, i que compta amb el recolzament d’una entitat financera global com BBVA.

Temes:

Google BBVA