Resultats

Holaluz ja suma 1.879 instal·lacions fotovoltaiques a Espanya

La comercialitzadora va tancar el primer trimestre amb una facturació de 122,9 milions d'euros, un 22,9% més

La companyia manté el seu pla de creixement per a finals de 2023 malgrat la crisi del coronavirus

Holaluz ja suma 1.879 instal·lacions fotovoltaiques a Espanya

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La comercialitzadora d’energia Holaluz continua creixent malgrat el coronavirus. La companyia catalana va tancar el primer trimestre de l’any amb un auge del 22,8% de les vendes respecte al mateix període de l’any anterior, fins a arribar als 122,9 milions d’euros. En total, Holaluz suma 1.879 instal·lacions fotovoltaiques a Espanya a finals de juny, un 57% més que en el primer trimestre, segons ha informat l’elèctrica.

La companyia, fundada per Carlota Pi, Oriol Vila i Ferran Nogué, ha arribat als 255.543 clients (a 30 de juny), xifra que mostra una «rapidíssima recuperació després de la Covid-19». El març d’aquest any comptava amb 241.163 clients. L’elèctrica manté el pla de creixement malgrat la pandèmia que ha obligat a teletreballar tot l’equip i que ha provocat una caiguda molt destacada de la publicitat, i reitera els seus objectius a finals de 2023: un milió de clients i 50.000 instal·lacions fotovoltaiques.

Notícies relacionades

Per arribar a aquestes xifres, fa unes setmanes Holaluz va engegar la Revolució de les Teulades amb què s’ofereix a instal·lar gratuïtament plaques solars als propietaris de les teulades i, a canvi, els ofereix un descompte fix a la seva factura des del primer mes (entorn del 20% de mitjana). La instal·lació, propietat d’Holaluz, passarà a nom del client al cap de 15 anys, quan l’estalvi ascendirà fins al 63% de la quota mensual, segons els plans de la companyia.

D’altra banda, l’ebitda (benefici abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) de la companyia en el primer trimestre, que recull l’impacte de la Covid-19, es va situar en -2,3 milions d’euros, mentre que el marge brut va arribar als 9,9 milions d’euros, un augment del 81% respecte a l’exercici anterior.

Temes:

Energia Holaluz