Treball advoca per prolongar els ertos més enllà de setembre a certs sectors

La ministra Yolanda Díaz assegura que no tindria sentit «deixar caure el sistema» després dels esforços realitzats

zentauroepp54220135 graf3852  madrid  23 07 2020   la ministra de trabajo y econ200723214605

zentauroepp54220135 graf3852 madrid 23 07 2020 la ministra de trabajo y econ200723214605 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha demanat aquest dijous que no hi hagi «temor» d’estendre els expedients de regulació temporal d’ocupació (erto) relacionats amb la Covid-19 més enllà del 30 de setembre als sectors que el continuïn necessitant i ha enviat un missatge de tranquil·litat a empreses i treballadors. Díaz ha afegit que no tindria sentit «deixar caure el sistema» després dels esforços realitzats.

Des del Ministeri de Treball han detallat que, en última instància, la pròrroga dels ertos més enllà de setembre dependrà de la comissió tripartida laboral creada amb els agents socials per avaluar l’evolució d’aquestes mesures de protecció de l’ocupació.

Entre els sectors en els quals es podrien ampliar, Díaz ha citat activitats sociocomunitàries i culturals a més dels que ja havia esmentat (transport aeri i agències de viatges. Díaz ha avançat que la comissió tripartida creada per avaluar els ertos tindrà «molta feina a l’agost» per anticipar-se a la realitat de setembre i ha destacat que serà clau encertar en la definició d’aquests sectors.

Notícies relacionades

La ministra de Treball també ha exposat que dels 3,4 milions de treballadors que van arribar a estar en un erto, amb prou feines queden actualment un milió.

La reincorporació ha sigut «eficaç», ha valorat la ministra de Treball, que ha tornat a posar en relleu el paper del diàleg social i ha destacat que en l’últim acord sobre els ertos es recollís un escenari en cas de rebrots.