Consell de Ministres

El Govern ratifica la pròrroga dels ertos i els ajuts als autònoms fins al setembre

El Consell de Ministres dona llum verda a les condicions pactades amb patronal i sindicats

zentauroepp53895679 consejo ministros200626125800

zentauroepp53895679 consejo ministros200626125800 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El Govern ha ratificat aquest divendres en el seu Consell de Ministres extraordinari la pròrroga dels incentius als ertos i els ajuts per als treballadors autònoms fins al 30 de setembre. Així ho ha explicat la ministra portaveu, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al conclave. L’Executiu dona continuïtat així a part de les mesures excepcionalment habilitades davant de la pandèmia i consensuades amb els agents socials. El teixit empresarial i els autònoms «surten més reforçats», segons ha manifestat Montero. 

Notícies relacionades

L’Executiu ha augmentat els beneficis públics als ertos parcials i ha mantingut, tot i que amb menor cobertura, les facilitats als ertos totals. També ha incorporat en l’actual procés de desescalada una clàusula en cas de rebrot, que permet a les empreses tancades per decisió de l’autoritat sanitària tornar a un expedient total de suspensió. Les exigències a les empreses que s’acullin a aquests ajuts públics envers el manteniment de l’ocupació s’amplien. I les companyies en erto no podran aprovar hores extres, noves contractacions o externalitzacions de la seva activitat principal.

La nova bateria de mesures destinades al col·lectiu de treballadors autònoms beneficiarà 1,5 milions de persones. Una part podrà transitar automàticament de l’actual prestació especial per cessament d’activitat a l’ordinària, que, al seu torn, podrà compaginar amb qualsevol ingrés fruit de la feina. Podran acollir-se a aquesta continuïtat de la prestació aquells autònoms que hagin vist caure la seva facturació aquest trimestre el 75%, en comparació amb el tercer trimestre del 2019. I podran fer-ho sempre que els seus ingressos nets llavors no superessin els 1.800 euros. Qui no compleixi amb aquests requisits, però estigui cobrant fins ara la prestació especial per cessament d’activitat, podrà sol·licitar una bonificació de la seva quota fins al setembre. Aquesta serà del 100% al juliol, del 50% a l’agost i del 25% al setembre.