peatges

Cambres, Cecot i RACC rebutgen prorrogar les concessions d'autopistes catalanes

Aquestes tres institucions creuen que aquesta mesura afectaria negativament la competitivitat del teixit productiu

Les vies afectades serien l'AP-7 entre Cambrils (Tarragona) i la Jonquera (Girona) i l'AP-2 entre el Vendrell (Tarragona) i Lleida

Cambres, Cecot i RACC rebutgen prorrogar les concessions d'autopistes catalanes

JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Consell General de Cambres de Catalunya, la patronal Cecot i el RACC han expressat aquest dimarts el seu rebuig de la possibilitat que el Govern central prorrogui les concessions a les autopistes de peatge per compensar la disminució d’ingressos provocada per la crisi de la Covid-19.

Aquestes tres institucions creuen que aquesta mesura afectaria negativament a la competitivitat del teixit productiu davant un escenari de reactivació que tot fa preveure que serà «llarg i dur» i que tindria un impacte negatiu en la renda d’empreses i ciutadans.

Si finalment aquesta pròrroga a les concessionàries tira endavant, com publiquen alguns mitjans, «l’Estat demostraria més sensibilitat cap aquestes grans concessionàries que cap als ciutadans i el teixit empresarial, majoritàriament format per pimes», afirmen les cambres catalanes, el RACC i Cecot.

Notícies relacionades

A Cataluya, les vies afectades serien l’AP-7 entre Cambrils (Tarragona) i la Jonquera (Girona) i l’AP-2 entre el Vendrell (Tarragona) i Lleida.

En els dos casos, el contracte de concessió expira l’1 de setembre del 2021.