candidatura fallida

Calviño: «Tenia emparaulats almenys 10 vots a l'Eurogrup, però algun ministre va canviar d'idea»

La vicepresidenta no ha volgut parlar en cap moment de «traïció» i ha recordat, a més, que el sufragi era secret i telemàtic

calvio / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra d’Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha assegurat aquest divendres que Espanya «tenia emparaulats almenys 10 vots» en la votació d’ahir perquè fos nomenada presidenta de l’Eurogrup.

«Però al final algun dels ministres no van fer el que van dir que farien», ha afegit la vicepresidenta, que ha afirmat que «aquestes coses passen» i que el Govern espanyol sabia des del principi que aconseguir la Presidència de l’Eurogrup «seria una lluita complicada».

La vicepresidenta no ha volgut parlar en cap moment de «traïció» i ha recordat, a més, que el vot era secret i telemàtic. «És impossible saber (qui va canviar el vot), no val la pena especular. Girem full», ha dit Calviño, que ha insistit que era una cursa complicada.

«Partíem amb importants desavantatges perquè hi ha una majoria de governs del Partit Popular a Europa, perquè ja veníem d’una Presidència d’un país, no només del Sud, sinó d’un país germà; mai hi ha hagut una Presidència d’un país gran precisament perquè el sistema de vot dona més pes als països petits, per no parlar que soc l’única dona en aquesta taula», ha argumentat Calviño en declaracions a Onda Cero, la SER i RNE.

La vicepresidenta ha indicat que guanyar la Presidència de l’Eurogrup hauria sigut la «primera vegada» de moltes coses: primera dona presidenta de l’Eurogrup, primera vegada d’un país gran, primera vegada que s’hagués repetit un president de l’Eurogrup de la mateixa zona geogràfica i del mateix partit polític.

Calviño ha assegurat que «es queda» amb els nou vots aconseguits i amb l’important recolzament que ha rebut tant de països grans com petits, del Nord i del Sud, del Partit Popular Europeu i del Partit Socialista.

Notícies relacionades

Preguntada per si la seva imatge dins del Govern queda «debilitada» després de la seva derrota en la votació d’ahir, la ministra ha assegurat que no fa aquesta lectura en absolut, igual com tampoc interpreta que el no haver aconseguit la Presidència de l’Eurogrup debiliti Espanya de cara a la negociació a Europa del fons de reconstrucció.

Tampoc creu que hagi jugat cap paper el fet que Espanya compti amb un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem.