LLOC CLAU

Espanya torna a fracassar en el seu intent de presidir l'Eurogrup

L'irlandès Donohoe s'imposa a la candidatura espanyola de Calviño per dirigir el col·legi de ministres de Finances de la zona euro

Amb els recolzaments de països com Alemanya, França, Itàlia i Portugal no n'hi ha hagut prou per a la candidatura espanyola

rosas53797261 calvino presentacion plan turistico moncloa200620191503

rosas53797261 calvino presentacion plan turistico moncloa200620191503 / EUROPA PRESS E Parra POOL

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

Per segona vegada, Espanya ha tornat a fracassar en el seu intent de presidir l’Eurogrup. La candidatura de Nadia Calviño per presidir l’influent consell informal de ministres de Finances de l’eurozona ha sigut derrotada aquest dijous en una votació en la qual s’ha imposat la del ministre irlandès Paschal Donohoe.

Notícies relacionades

No ho va aconseguir Luis de Guindos fa cinc anys, expulsat de la carrera pel socialdemòcrata holandès Jeroen Dijsselbloem el juliol del 2015. I tampoc ho ha aconseguit cinc anys després la socialista espanyola Nadia Calviño, superada en aquesta ocasió pel conservador irlandès Paschal Donohoe. Amb el recolzament públic expressat pels tres grans de l’Eurogrup –Alemanya, Itàlia i França– no n’hi ha hagut prou per encimbellar la vicepresidenta econòmica del Govern a la presidència d’aquest fòrum informal dels països de l’euro.

«Saben l’important que és l’Eurogrup i estic segur que el deixo en bones mans», ha dit el president sortint, Mário Centeno, abans de l’elecció sobre els tres «excel·lents» candidats que han competit pel càrrec. Tot i que Calviño partia com la «gran favorita» per substituir el socialista portuguès, que deixarà el lloc el 12 de juliol després de dos anys i mig com a president, no ha aconseguit assegurar-se el mínim de 10 dels 19 vots de l’Eurogrup.