PLA FINS AL 2021

Airbus suprimirà 15.000 llocs de treball, 900 a Espanya

Les retallades es deuen a una «crisi sense precedents» amb una caiguda de l'activitat comercial de gairebé el 40% a causa de la pandèmia del coronavirus

airbus

airbus / Francois Mori (AP)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El constructor aeronàutic Airbus va anunciar aquest dimarts un pla de retallades de plantilla per fer front a la caiguda de l’activitat per la crisi sanitària del coronavirus, que preveu la supressió de 15.000 llocs de treball, 900 a Espanya.

L’empresa francesa va justificar la mesura per una disminució de l’activitat de l’aviació comercial de gairebé el 40% en els últims mesos, que situa la indústria en el seu conjunt «en una crisi sense precedents», segons un comunicat.

Després d’analitzar la demanda dels clients en aquests últims mesos, Airbus preveu que les reduccions afectaran unes 5.000 persones a França, 5.100 a Alemanya, 900 a Espanya, 1.700 al Regne Unit i 1.300 en altres centres a la resta del món.

El pla de retallades s’aplicarà fins a l’estiu del 2021, «no més tard», i de moment han iniciat el procés d’informació i consulta amb els sindicats per «arribar a acords per a la seva aplicació a partir de la tardor del 2020».

«Donat que no s’espera que el trànsit aeri recuperi els nivells anteriors a la Covid-19 abans del 2023 o fins i tot del 2025, Airbus necessita ara prendre mesures addicionals que reflecteixin les perspectives de la indústria posterior a la crisi», va indicar la companyia.

Airbus «no pot descartar actualment mesures forçades», tot i que assegura que el diàleg amb els interlocutors socials persegueix «limitar l’impacte d’aquest pla recolzant-se en totes les mesures socials disponibles, incloent sortides voluntàries, jubilacions anticipades i plans d’atur parcial a llarg termini».

Notícies relacionades

Les xifres ofertes coincideixen amb les filtrades pels sindicats a la premsa gal·la en les hores prèvies a l’anunci oficial, després de la reunió d’un comitè extraordinari amb els sindicats en la qual els va ser presentat el pla.

Per al conseller delegat d’Airbus, Guillaume Faury, les mesures adoptades fins ara «han permès absorbir el xoc inicial de la pandèmia»: però ara la companyia ha «d’assegurar la seva sostenibilitat».