REIVINDICACIONS LABORALS

'Riders' i firaires porten les seves protestes als carrers de Barcelona

Els primers van per la Diagonal i els segons tallen la Gran Via

zentauroepp53894499 riders200626121953

zentauroepp53894499 riders200626121953 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos col·lectius han portat aquest divendres les seves protestes als carrers de Barcelona, i han provocat talls i retencions de trànsit. D’una banda, els ‘riders’, que han realitzat una marxa lenta per l’avinguda Diagonal, i de l’altra, els firaires, que han tallat la Gran Via.

Uns 200 repartidors que treballen amb plataformes digitals com Glovo, Deliveroo i Stuart s’han manifestat des de la plaça de Francesc Macià fins a la seu del Ministeri de Treball en protesta per l’anomenada ‘llei rider’ que impulsa el Govern.

La norma preveu blindar la laboralitat de la relació entre ‘riders’ i plataformes després d’anys de litigis als tribunals. A diferència dels repartidors, que denuncien que són falsos autònoms i recolzen el canvi de regulació, els ‘riders’ que s’han manifestat aquest divendres no volen deixar de ser autònoms.

Notícies relacionades

L’altra protesta del dia l’ha protagonitzat el col·lectiu d’associacions de firaires de Catalunya, que han tallat la Gran Via entre la plaça d’Espanya i el carrer d’Urgell. Reivindiquen a les autoritats permís per reprendre la seva activitat, frenada per la pandèmia.

Els firaires denuncien que els parcs d’atraccions ja tenen el vistiplau per reobrir mentre que ells han quedat en els llimbs.