DESPRÉS DE L'ESTAT D'ALARMA

El Govern ultima un pla d'ajuts per a les companyies aèries

Ábalos vincula els ajuts públics al fet que les aerolínies reemborsin el cost dels bitllets per vols cancel·lats

AEROPORTS 3 Avions estacionats a l’aeroport de Brussel·les.

AEROPORTS 3 Avions estacionats a l’aeroport de Brussel·les. / AP / VIRGINIA MAYO

1
Es llegeix en minuts

El Govern ultima un pla d’ajuts específics per a les companyies aèries espanyoles a fi d’ajudar-les a afrontar la crisi garantint la seva liquiditat i solvència, segons va anunciar aquest dijous el ministre de Transport i Mobilitat, José Luis Ábalos. «El Ministeri d’Economia prepara un programa d’ajuts de caràcter estratègic per a les companyia aèries», segons va avançar Ábalos durant la seva intervenció en un fòrum telemàtic organitzat per ‘Thinkig Heads’. El titular de Transport assegura que el pla d’ajuts a les aerolínies s’està articulant «després d’haver parlat amb les empreses i haver avaluat les seves necessitats» i constatar que les línies ICO establertes a l’inici de la crisi «no han sigut suficients».

Notícies relacionades

Segons les seves dades, les companyies aèries espanyoles han disposat de finançament avalat per l’ICO per entre 1.500 i 1.800 milions d’euros.

En la seva intervenció, el titular i Transports va lligar la liquiditat del sector a l’obligació que tornin l’import dels bitllets que havien venut amb temps. En aquest sentit, Ábalos va recordar que les companyies aèries saben que tenen l’obligació de tornar els imports d’aquests bitllets, «perquè així ho estableix el reglament europeu». «Les companyies saben que han de pagar i que, altrament, es canalitzaran les corresponents reclamacions a través de l’Agència de Seguretat Aèria», va remarcar.

Temes:

Aerolínies