MOBILITAT AMB GARANTIES

La UE llança una web per reprendre de manera segura el turisme

'Reopen EU' facilita informació en temps real sobre les fronteres, els mitjans de transport disponibles, restriccions o les mesures de salut pública i de seguretat de cada país

-FOTODELDÍA- EPA3768. CIUDAD DEL VATICANO, 24/02/2020.- Una pareja de turistas con máscaras faciales sanitarias visita la Plaza de San Pedro, este lunes en el Vaticano, donde se ha decidido cancelar algunos eventos programados en espacios cerrados para los próximos días tras el brote del coronavirus, que ha dejado seis muertos en Italia. EFE/ Angelo Carconi

-FOTODELDÍA- EPA3768. CIUDAD DEL VATICANO, 24/02/2020.- Una pareja de turistas con máscaras faciales sanitarias visita la Plaza de San Pedro, este lunes en el Vaticano, donde se ha decidido cancelar algunos eventos programados en espacios cerrados para los próximos días tras el brote del coronavirus, que ha dejado seis muertos en Italia. EFE/ Angelo Carconi / ANGELO CARCONI (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una nova pàgina web batejada com a Reopen EU («Reobre la UE») facilita des d’aquest dilluns informació sobre la reobertura de les fronteres, els requisits exigits a nivell sanitari en cada Estat membre i altres dades per ajudar els ciutadans que vulguin viatjar aquest estiu per la Unió Europea.

La posada en marxa de la plataforma coincideix amb l’aixecament de les restriccions a les fronteres entre molts països de la Unió, com Alemanya, Bèlgica i Luxemburg, després dels controls establerts des de fa tres mesos com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus.

Aquesta plataforma digital ajudarà la gent a planificar amb confiança els seus viatges i les seves vacances d’aquest estiu, facilitant informació en temps real sobre les fronteres, els mitjans de transport disponibles, les restriccions als viatges i les mesures de salut pública i de seguretat, com el distanciament físic o l’ús de mascaretes o qualsevol altra informació pràctica per als viatgers.

En 24 idiomes oficials 

La pàgina, que recopila la informació actualitzada remesa per la Comissió Europea i els Estats membres, és accessible en la direcció https://reopen.europa.eu/ i està disponible en els 24 idiomes oficials de la UE, si bé al cap de poc de llançar-se aquest dilluns no funcionava amb fluïdesa.

Notícies relacionades

Permet buscar informació per països a través d’un mapa interactiu, ofereix actualitzacions de les mesures nacionals i consells als viatgers.

La plataforma és una de les mesures que la Comissió Europea va anunciar el 13 de maig per ajudar a reprendre els viatges i el turisme en els Vint-i-set de manera segura, respectant alhora les precaucions de seguretat.