comerç

El Corte Inglés es prepara per obrir dilluns tots els seus establiments

El grup treballa per adaptar-se a l'entrada en la fase dos de Madrid i Barcelona

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

El Corte Inglés prepara l’obertura total dels seus aproximadament 90 centres a partir de dilluns vinent, cosa que suposarà la incorporació «gradual» dels empleats afectats per l’expedient de regulació temporal d’ocupació (erto), segons han informat fonts del grup de distribució.

D’aquesta manera, la companyia podrà obrir totalment a tot Espanya sense restriccions de superfície i amb un aforament limitat al 40% i horari preferent per a gent gran a l’espera que Madrid, Barcelona i algunes zones de Castella i Lleó puguin passar dilluns a la fase 2 si compleixen els marcadors. La intenció de la companyia és anar reincorporant progressivament els 25.900 empleats afectats per l’erto en funció de l’aixecament de les restriccions.

El 25 de maig, data en què va arrencar la fase 2 en algunes àrees de la geografia espanyola, El Corte Inglés ja va reincorporar la meitat dels empleats afectats per l’erto, uns 13.000, als establiments ubicats a les zones esmentades.

29% de la plantilla en erto

L’erto, presentat el 25 de març, afectava gairebé el 29% de la plantilla total del grup, que ascendeix a poc més de 90.000 empleats. En concret, es van veure afectats 22.000 treballadors dels grans magatzems d’El Corte Inglés, 2.000 empleats de la cadena de moda Sfera i 1.900 de Viatges El Corte Inglés.

En la fase 2, en la qual es preveu l’entrada de Madrid, Barcelona i algunes zones de Castella i Lleó, es contempla l’obertura de l’espai interior de locals de comerç minorista, amb un aforament limitat al 40% i horari preferent per a gent gran, i l’obertura de centres o parcs comercials, prohibint la permanència a les zones comunes o àrees recreatives.

A les esmentades zones, encara en fase 1, El Corte Inglés ha obert els seus establiments sense cita prèvia i amb zones delimitades de 400 metres quadrats i amb diversos requisits: 30% de l’aforament, distància mínima de dos metres entre clients i horari d’atenció prioritari per a majors de 65 anys.

Notícies relacionades

A més, El Corte Inglés pot obrir també a les zones incloses en la fase 2 les seves cafeteries pròpies amb consum al local només per al servei de taules o per emportar, ja que els operadors de restauració aliens al grup implementaran la seva obertura en funció dels seus protocols.

La setmana passada, El Corte Inglés i els sindicats CCOO, UGT, Fasga i Fetico van arribar a un acord per al manteniment de l’ocupació i per impulsar la conciliació familiar, en el qual, a més, es recullen mesures per potenciar la formació i incrementar iniciatives temporals de flexibilitat i operativitat.