En quatre anys

Iberdrola invertirà entre 3.000 i 4.000 milions en renovables a França

L'energètica anuncia que acudirà a les pròximes subhastes d'eòlica marina al país gal

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Iberdrola preveu invertir entre 3.000 i 4.000 milions d’euros en els pròxims quatre anys a França «per continuar creixent en el sector de les energies renovables» en aquell país, segons ha anunciat el president de la companyia, Ignacio Sánchez-Galán en una trobada ‘Choose France’, organitzada pel Govern francès per debatre amb una desena de representants empresarials entorn de la necessitat d’impulsar la recuperació verda.

Notícies relacionades

«França és un país estratègic per a nosaltres», ha assegurat Galán. En l’actualitat, l’elèctrica espanyola està desenvolupant el parc eòlic marí Saint-Brieuc en què ha invertit 2.400 milions d’euros. A més, la companyia preveu sumar noves inversions tant en eòlica com en tecnologia solar al país veí. «La companyia està molt interessada en participar en les noves subhastes que es convoquin en el futur per promoure parcs eòlics marins al país», ha assegurat Galán. 

Segons ha defensat el president d’Iberdrola a la trobada, que ha estat encapçalada pel primer ministre francès, Edouard Philippe, i en la qual han intervingut també altres ministres gals, «la transició energètica ha de ser un motor de creixement i ocupació per a França i per al món». Galán ha aplaudit la ‘programmation pluriannuelle de l’énergie’, que «propiciarà una reducció molt important de les emissions i la pol·lució; crearà ocupació; permetrà que s’avanci en la independència energètica; generarà una nova indústria de futur capaç d’innovar i exportar, i aconseguirà uns preus de l’energia molt més competitius».