DESESCALADA AÈRIA

Vueling i Iberia posen a la venda vols per al juny i el juliol

Les aerolínies començaran primer pel mercat domèstic abans d'obrir les rutes internacionals

20822011 59

20822011 59

2
Es llegeix en minuts

L’aerolínia Vueling, que perntany al grup IAG, ha anunciat aquest dijous que ha posat a la venda bitllets per a 180 rutes entre el juny i el juliol, de manera que aleshores s’haurà recuperat una freqüència d’uns 2.000 per setmana. L’empresa se centrarà primer «en el mercat domèstic» i reprendrà fins a 88 rutes en territori espanyol.

L’aeroport de Barcelona, base principal de Vueling, recuperarà així 72 rutes directes a destinacions nacionals i internacionals: França, Itàlia, el Regne Unit, Portugal, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Suïssa i els països nòrdics. També es reprendran vols que surtin de o arribin a Sevilla, Màlaga, Alacant, Bilbao, Mallorca, Eivissa, Gran Canària i Tenerife.

En la resta d’aeroports nacionals en els quals opera –Santiago de Compostel·la, la Corunya, Vigo, Astúries, Sant Sebastià, Madrid, Saragossa, Valladolid, Menorca, València, Granada, Almeria, Jerez, Fuerteventura, Lanzarote i La Palma– la companyia es limita de moment a «reiniciar la seva operativa».

Iberia reprendrà els seus vols de radi curt i mitjà a partir de l’1 de juliol, amb un mínim de 40 destinacions d’Espanya i Europa al juliol (388 vols) i 53 a l’agost (718), mentre que al juny continuarà donant servei només per als qui han de viatjar per força major.

L’aerolínia ha informat que ha posat a la venda només el 21% de la capacitat inicialment prevista per a la xarxa de radi curt i mitjà, que podria augmentar fins al 35% en funció de la demanda i de com es vagin eliminant les restriccions a viatjar.

A Roma i París

Respecte al mercat internacional, Vueling operarà 10 rutes directes a l’aeroport de Fiumicino, a Roma, i 15 més al Charles de Gaulle de París. La companyia garanteix que complirà les mesures de precaució sanitària dictades per les autoritats.

L’aerolínia recorda també que durant aquesta crisi del coronavirus Vueling ha mantingut uns 20 vols nacionals diaris, per garantir desplaçaments «imprescindibles». 

Durant el juliol i l’agost, Iberia, Iberia Express i Iberia Regional volaran com a mínim a 40 i 53 destinacions, respectivament, a Espanya i Europa, amb almenys 194 freqüències setmanals. Cada freqüència equival a dos vols, el d’anada i el de tornada, de manera que al juliol hi haurà almenys 388 vols, i a l’agost, 718.

Alhora, Iberia ha anunciat que reactivarà els seus trajectes de llarg radi a mesura que la situació ho permeti i quan s’aixequin la quarantena i les limitacions als països als quals vola.

Al juny, la companyia manté un programa similar al del maig, per oferir una mínima connectivitat als qui han de viatjar per força major, amb vols a les Canàries, les Balears, Barcelona, Bilbao, Astúries, Galícia, Londres i París.

Notícies relacionades

A partir del juliol, a Espanya el grup Iberia oferirà vols entre Madrid i 16 destinacions peninsulars, sis a les Canàries i tres més a les Balears (Mallorca, Menorca i Eivissa). Amb Europa, les aerolínies del grup oferiran vols a 15 destinacions al juliol i 28 a l’agost.

Iberia oferirà als clients la possibilitat de canviar sense penalització tots els bitllets que es comprin entre aquest dijous i el 30 de juny per volar fins al 31 de desembre d’aquest any.