mercats

La borsa del dimarts 12 de maig del 2020

1
Es llegeix en minuts

Remuntada. Almenys, aquest dimarts. L’Ibex 35 s’ha desmarcat d’una jornada mixta en les borses europees i ha despuntat un 1,36%, fins als 6.762,70 punts. Un dels valors destacats ha sigut Inditex, que ha pujat el 5% i ha sigut el principal motor del selectiu juntament amb altres títols, com els de Ferrovial (+3,59%) i Telefónica (+2,96%). L’índex espanyol continua retardat respecte a la resta de grans borses europees, però almenys aquesta sessió ha sigut més rendible.

Altres accions destacades han sigut les de Cellnex (+4,18%) i Ferrovial, dos dels cinc valors de l’Ibex que registren un comportament positiu en els últims 12 mesos junt amb Viscofan, Grifols i Iberdrola.

Notícies relacionades

En la part negativa sobresurten els valors del sector turístic, que continuen molt castigats com a conseqüència de l’aturada d’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia. Meliá Hotels ha baixat un 5,89% després que Espanya anunciés que posarà en quarantena els viatgers internacionals a partir del 15 de maig, almenys fins que duri la desescalada. A més, Indra ha baixat un 4,35% després d’haver publicat uns resultats que no han agradat al mercat.

Avui han anunciat els seus resultats DIA i Amadeus. La primera ha reduït les seves pèrdues del primer trimestre un 5,7%, fins als 142,6 milions d’euros, tot i que ha baixat gairebé un 9%. I l’empresa tecnològica de reserves aèries ha cedit un 1,6%.

Temes:

Ibex 35 Borsa