inversió

Iberdrola desafia la Covid-19 amb un gran projecte eòlic als EUA

La companyia inicia la construcció d'unes instal·lacions amb capacitat per a 306 MW a Nou Mèxic

rosas47546327 sanchez galan presidente iberdrola200203172737

rosas47546327 sanchez galan presidente iberdrola200203172737 / LUIS TEJIDO

1
Es llegeix en minuts

Iberdrola, a través de la seva filial Avangrid, ha iniciat la construcció del parc de La Joya (Nou Mèxic), un dels projectes eòlics terrestres més rellevants del grup als EUA amb una capacitat de 306 megawatts (MW).

L’energètica presidida per Ignacio Sánchez Galán segueix així amb els seus plans d’accelerar les inversions en energies renovables a tots els mercats on té presència, malgrat l’actual crisi sanitària provocada per la Covid-19. En concret, Avangrid Renewables ha començat les obres en terrenys d’arrendament estatal per al parc eòlic localitzats al comtat de Torrance.

El projecte inclou tant terrenys privats com d’arrendament estatal, que van ser concedits a Avangrid Renewables per la comissionada Stephanie Garcia Richard a través d’un procés de licitació obert el setembre del 2019.

El parc eòlic de La Joya comptarà amb un total de 111 turbines i tindrà una capacitat total instal·lada de 306 MW. La part ubicada en terrenys d’arrendament estatal inclourà 74 noves turbines eòliques capaces de generar un total de 207 MW.

Està previst que el projecte estigui operatiu a finals d’aquest any. Una vegada estigui en funcionament, la producció del parc de La Joya s’entregarà a la companyia de serveis públics de Nou Mèxic (PNM).

Els treballs en el projectes es portaran a terme respectant les mesures de distanciament social i totes les pràctiques recomanades per reduir els riscos associats a la Covid-19.

Notícies relacionades

El parc eòlic de La Joya és el segon projecte d’Avangrid Renewables a Nou Mèxic, després del parc d’El Cabo, que té una capacitat de 298 MW i va entrar en operació el desembre del 2017.