ajuts als aturats

La banca avança el pagament de la prestació als aturats per Covid-19

Les entitats financeres recolzen així els que perdin la feina per la crisi del coronavirus

Per alleujar l'impacte negatiu que aquesta situació provoca en la renda disponible dels afectats

cola-paro

cola-paro / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les entitats financeres podran avançar el pagament de les prestacions d’atur als qui perdin la feina per la crisi del coronavirus, segons un acord firmat aquest dijous per les patronals del sector, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (Sepe).

L’objectiu del conveni, subscrit per les associacions patronals de la banca, les antigues caixes d’estalvis i les caixes rurals –AEB, Ceca i Unacc– és «alleujar l’impacte negatiu que aquesta situació pot provocar en la renda disponible dels afectats» i contribuir a pal·liar les conseqüències de la crisi «en els col·lectius més vulnerables».

Segons expliquen els signants en una nota conjunta, el conveni tindrà una durada inicial de tres mesos prorrogable pel mateix període i no tindrà cap cost per als aturats, ja que el tipus d’interès aplicable a l’operació serà del 0%, no es cobrarà «cap tipus de comissió» ni s’exigirà cap garantia per al seu cobrament.

Un cop el Sepe reconeix la prestació d’atur ho comunica a l’entitat financera i, a partir d’aquest moment, aquesta «pot oferir l’avançament directament als beneficiaris» perquè disposin dels diners amb temps i facin front a les seves despeses.

Notícies relacionades

Els potencials beneficiaris d’aquest conveni són els aturats als quals es reconegui una prestació o subsidi d’atur «des de l’1 de maig, amb efectes econòmics retroactius des del 14 de març del 2020», explica la nota.

Les entitats de crèdit reiteren la «seva total cooperació a les autoritats per alleujar els efectes econòmics de la greu situació provocada pel coronavirus i reafirmen el seu compromís d’articular mesures de recolzament a les persones afectades per l’aturada de l’activitat i que es troben en situació de vulnerabilitat».