crisi de la Covid-19

Repsol perd 487 milions per l'abaratiment del cru i el coronavirus

La petroliera ha prioritzat el seu paper de subministrador de serveis bàsics per sobre de la rendibilitat

29850569 59

29850569 59

2
Es llegeix en minuts
EFE

Repsol va perdre 487 milions d’euros entre el gener i el març, davant els 608 milions que va guanyar el primer trimestre del 2019, a causa de la depreciació dels seus inventaris en 790 milions pel descens dels preus del cru i del gas, així com per la caiguda de la demanda provocada per la Covid-19.

El resultat net ajustat CCS (descomptada la variació en el valor de les existències i extraordinaris) es va situar en 447 milions, el 27,7% menys, segons els comptes remesos per la petroliera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en els quals, per primera vegada, divideix les seves àrees de negoci en Exploració i Producció, Industrial i Comercial, i Renovables.

Segons Repsol, els resultats reflecteixen també que davant la crisi del coronavirus, ha prioritzat el seu paper de subministrador de serveis bàsics per sobre de la rendibilitat i ha mantingut operatives totes les seves instal·lacions, incloent-hi unes 3.400 estacions de servei a Espanya), set complexos industrials (cinc a Espanya, un a Portugal i un altre al Perú) i una dotzena de fàbriques de GLP.

En el primer trimestre, la petroliera va ingressar 10.475 milions d’euros, el 13% menys, i va generar un resultat brut d’explotació (ebitda) de 349 milions, inferior en el 80,7% al d’un any abans; en tant que les seves inversions van augmentar el 6%, fins a 634 milions.

Resultats per negocis

En Exploració i Producció, el resultat net ajustat va baixar el 72%, fins a 90 milions, pels menors preus de realització de cru i gas, el cost de l’adquisició del 63% addicional a Eagle Ford (Estats Units) i una valoració negativa dels inventaris –el preu del barril de Brent va baixar el 20,6% i el gas Henry Hub, el 35,5%.

En Industrial, el resultat net ajustat va augmentar el 6% i va sumar 288 milions pel millor comportament de Repsol Perú i de l’àrea de Comercialització i Trading de Gas i malgrat la caiguda de l’aportació de l’activitat de refinament.

Notícies relacionades

El negoci de Comercial i Renovables va aportar un resultat net ajustat de 121 milions, el 12% menys, per la caiguda de vendes a les estacions de servei a partir de mitjans de març, quan es va decretar l’estat d’alarma, i a la caiguda del negoci de GLP pels menors marges en operacions subjectes a preu regulat i els menors volums de vendes a causa d’un hivern més suau a Espanya.

Al tancament del trimestre, el deute net del grup era de 4.478 milions, 258 més que a 31 de desembre del 2019, degut, principalment, a l’adquisició de 17,6 milions d’accions pròpies durant el trimestre. 

Temes:

Repsol Petroli