PREPARATIUS DE LA DESESCALADA

El Corte Inglés prendrà la temperatura a clients i personal en la reobertura de les seves botigues

Controlarà l'aforament dels centres i comptarà amb mesures especials per als emprovadors i la devolució d'articles

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Corte Inglés prendrà la temperatura clients treballadors, segons figura en el pla de contingència que ha dissenyat la companyia de cara a l’obertura de les seves botigues en la desescalada per la crisi del coronavirus.

En concret, aquesta és una de les mesures que figuren en el full de ruta del gegant de la distribució espanyola i que ha comunicat aquest dilluns als sindicats de la companyia, segons informa la central Fasga.

En el pla destaca que, en «funció de la disponibilitat», es realitzaran tests ràpids d’anticossos per al personal que estigui o s’hagi d’incorporar, prioritzant els treballadors que es reincorporen després d’haver sigut un cas confirmat, probable o possible.

Tots els treballadors, amb mascareta

En l’obertura de les botigues, es mantindran les mesures actuals de protecció amb la distància de seguretat de dos metres per evitar contactes, així com rentar-se les mans amb sabó o gel desinfectant.

Els treballadors portaran obligatòriament mascaretes en les activitats en les quals hi hagi un contacte estret amb el client. Es proporcionarà als empleats mascaretes FFP2 i bata d’un sol ús o rentable. També serà obligatori l’ús de guants i pantalla facial, quan no sigui possible el distanciament.

Vestimenta informal

D’altra banda, la firma que presideix Marta Álvarez reforçarà el control de l’aforament dels seus centres, així com la senyalització de seguretat. A més, comptarà amb mesures especials per als emprovadors i la devolució d’articles.

D’altra banda, s’eliminarà la jaqueta en l’uniforme masculí, i s’incorporarà una vestimenta informal per al personal que no estigui de cara al públic. A més, per evitar aglomeracions a les zones comunes es distribuiran els temps de descans, recomanant les jornades continuades i es flexibilitzaran les hores d’entrada i sortida dels treballadors.

El grup té previst reforçar els seus protocols de desinfecció diària quan els centres estiguin tancats per garantir la seguretat de treballadors i clients.

Alimentació i productes de primera necessitat

Notícies relacionades

Després de decretar-se l’estat d’alarma a Espanya per frenar l’expansió del coronavirus, El Corte Inglés es va veure obligat a tancar tots els seus centres a Espanya, deixant únicament operatives les seves àrees d’alimentació i productes de primera necessitat.

Això suposa tenir operatius al voltant de 300 establiments comercials que inclouen tots els supermercats Supercor, els hipermercats Hipercor, i les àrees d’alimentació i gran consum dels centres d’El Corte Inglés.