borsa

Tesla es desploma després d'uns tuits del seu fundador

Les accions han arribat a caure el 10% després dels missatges d'Elon Musk

49099135 60

49099135 60 / FREDERIC J. BROWN (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Elon Musk, el fundador de Tesla, ho ha tornat a fer. Després d’haver escrit tres tuits, el primer accionista de la companyia ha provocat la caiguda de les accions de la companyia.

En el primer ha assegurat que es disposa a desfer-se de totes les seves propietats físiques i ha remarcat que no tindrà casa. 

En el segon ha dit que les accions de Tesla són molt cares i el mercat li ha fet cas. N’hi ha hagut prou amb aquesta publicació a Twitter perquè els títols del fabricant nord-americà de cotxes elèctrics arribessin a caure el 10%.

Finalment ha demanat, sense aparentment identificar a qui ho demana, que es torni la llibertat al poble. Musk ha escrit els tuits amb una diferència de minuts.

No és la primera vegada que fa una cosa així. L’abril de l’any passat, Musk va acceptar no publicar a Twitter informació sobre la producció de vehicles o vendes del fabricant d’automòbils elèctrics de luxe sense que els seus tuits siguin revisats per advocats, segons un acord que va assolir amb la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC).

Notícies relacionades

Aquest pacte pretenia resoldre la demanda presentada contra Musk i Tesla per la SEC en relació amb uns tuits enviats pel fundador del fabricant. En aquests missatges, Musk va assenyalar que Tesla produiria aquest any 500.000 vehicles, una xifra molt superior a les estimacions oficials de la companyia.

Posteriorment, Musk va rectificar, però la SEC va decidir demandar el multimilionari perquè els seus tuits havia violat un anterior acord amb l’organisme regulador del mercat de valors nord-americà.