Els crèdits del Covid-19

«Tot han sigut facilitats en la gestió del crèdit ICO»

Valentín Núñez, empresari de comerç a l'engròs, ja disposa del préstecs avalats per l'Estat

zentauroepp53220147 economia200424112201

zentauroepp53220147 economia200424112201

1
Es llegeix en minuts
Montse Martínez
Montse Martínez

Periodista

ver +

És difícil trobar aquests dies un empresari que no posi una sola pega al funcionament del procés iniciat pel Govern per proporcionar crèdits avalats per l’ICO per pal·liar la crisi del coronavirus.

Valentín Núñez, director financer de l’empresa Blade Representations, dedicada al comerç a l’engròs d’accessoris de videojocs, n’és un. «Tot han sigut facilitats», afirma en relació amb la gestió i cobrament d’un crèdit ICO, i afegeix: «Van ser aquestes entitats les que es van posar en contacte amb mi per oferir-m’ho».

Els accessoris que produeix –des de comandaments fins a carcasses, passant per fundes de consoles, volants i seients– tenen el seu principal mercat a Espanya (66%), però també exporta a la Xina (33%). «La facturació al març va caure un 80% i la previsió per al mes d’abril és d’una caiguda del 50%», explica l’empresari que, explica, s’ha vist obligat a presentar un erto complet en el cas de vuit treballadors i parcial en els dos restants.

Grans clients paralitzats

«Ens hem vist obligats a aturar l’activitat no per un motiu de força major, perquè continuem tenint clients ‘online’, però grans clients com El Corte Inglés, Carrefour i Mediamark han paralitzat completament la seva activitat», explica Núñez, que reconeix que no tem en absolut per la continuïtat de l’empresa.

Notícies relacionades

També és conscient que les empreses amb pitjor salut financera ho tindran més difícil per aconseguir els crèdits avalats per l’Estat a través de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

«És cert que potser qui més el necessiti ho tingui més difícil», admet, sabent que les entitats financeres només deixaran aquells que consideren que estan capacitats per tornar-lo.