EFECTES DE LA PANDÈMIA

El Govern anuncia un pla específic per revitalitzar el sector turístic

La ministra Montero remarca la necessitat que el turisme, «tan important per al PIB», resolgui al més aviat possible l'aturada

GRAFCAN3952. LA OLIVA (FUERTEVENTURA), 17/04/2020.- La avenida y la playa de la localidad turística de Corralejo, en la isla de Fuerteventura, permanecen desiertas. en aplicación del decreto del Gobierno central que declaró el estado de alarma hace cinco semanas para frenar la expansión del coronavirus. EFE/ Carlos De Saá

GRAFCAN3952. LA OLIVA (FUERTEVENTURA), 17/04/2020.- La avenida y la playa de la localidad turística de Corralejo, en la isla de Fuerteventura, permanecen desiertas. en aplicación del decreto del Gobierno central que declaró el estado de alarma hace cinco semanas para frenar la expansión del coronavirus. EFE/ Carlos De Saá / Carlos de Saá (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El sector turístic tindrà un pla concret de revitalització davant la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus, segons ha assegurat aquest dilluns la portaveu del Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero. En roda de premsa telemàtica, Montero ha assenyalat que hi haurà «plans especials» per als sectors en què la crisi «tingui més profunditat» i que pateixin «més temps d’incapacitat», com és el cas del turisme.

La portaveu del Govern ha ressaltat que el turisme «és tan important per al PIB» que s’ha d’«intentar superar aquesta situació com més aviat millor». Així mateix, ha manifestat que «tant de bo es recuperin» aviat els països de l’entorn perquè la reobertura del sector «sigui un fet al més aviat possible».

Notícies relacionades

Quant als instruments a utilitzar, la ministra ha destacat que un podria ser el superàvit dels ajuntaments i que, en els casos en els quals no sigui possible, hi haurà plans de finançament per ajudar el sector de manera específica perquè «pugui mantenir-se en aquest estat durant el major temps possible fins que els ciutadans puguin viatjar».

D’altra banda, en relació amb l’ampliació del període d’erto per força major, una de les peticions més reiterades pel sector turístic, Montero ha assenyalat que, si la situació sanitària es prolonga, també «s’hauran de prolongar els instruments» activats. Així, ha destacat que l’Executiu estudiarà l’eficàcia d’aquestes mesures, en aquest cas els ertos, i si es poden ampliar en algun sector concret.