Amazon paralitza temporalment l'activitat dels seus centres a França

Un tribunal francès havia ordenat a l'empresa restringir els seus enviaments a productes bàsics, com l'alimentació, fins que no fes una avaluació completa dels riscos sanitaris per als seus treballadors

zentauroepp53123395 file photo  a truck bearing the amazon prime logo arrives at200415200118

zentauroepp53123395 file photo a truck bearing the amazon prime logo arrives at200415200118 / PASCAL ROSSIGNOL

1
Es llegeix en minuts
Efe

El gegant nord-americà de la distribució Amazon ha anunciat aquest dimecres que paralitza l’activitat dels seus sis centres a França durant una setmana, després que la Justícia francesa els obligués a limitar els seus enviaments a productes essencials.

El Tribunal de Nanterre, als afores de París, li havia donat aquest dimarts un termini de 24 hores per restringir aquests enviaments a productes bàsics, com l’alimentació, amb un milió d’euros de multa per dia de retard i infracció, fins que no fes una avaluació completa dels riscos sanitaris per als seus treballadors.

«Tenint en compte la complexitat inherent a les nostres activitats logístiques i la multa d’un milió d’euros per infracció imposada pel tribunal, el risc d’incomplir la decisió era massa elevat», ha dit en un comunicat l’empresa, que paralitza la seva activitat des d’aquest dijous i fins al dia 20.

Amazon ha indicat que aquesta setmana demanarà als empleats dels seus centres de distribució que es quedin a casa.

«Més a llarg termini, avaluem l’impacte de la decisió per a ells i per a la nostra xarxa logística francesa», ha dit la companyia, que ha assegurat que treballa activament per reduir els efectes sobre les empreses franceses que se serveixen dels seus centres per entregar els seus productes.

Controls de temperatura

Notícies relacionades

Segons les xifres que maneja Amazon, en aquestes quatre últimes setmanes ha distribuït més de 127.000 paquets de tovalloletes desinfectants, més de 27.000 litres de gel antisèptic i més de milió i mig de mascaretes, a més d’aplicar controls de temperatura i mesures de distanciament social.

«L’acció sindical que ha conduït a aquesta decisió probablement tindrà conseqüències per a nombroses persones al nostre país, ja siguin els nostres milers de treballadors, els clients que compten amb nosaltres més que mai en aquest moment o les nombroses empreses franceses que es recolzen en Amazon per desenvolupar-se», ha advertit.

Temes:

Amazon França