DURANT LA PANDÈMIA

Un jutge francès limita Amazon a vendre productes essencials

El tribunal accepta les queixes dels sindicats perquè la multinacional avaluï els riscos laborals

amazonok

amazonok

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La Justícia francesa ha ordenat aquest dimarts a Amazon que limiti les seves activitats al país alsproductes bàsics fins que no hagi avaluat els riscos del coronavirus per als seus treballadors.

El sindicat Sud, que juntament amb Solidaires va denunciar el gegant nord-americà de la distribució, va indicar a les seves xarxes socials que Amazon disposa de 24 hores per aplicar el dictamen del Tribunal de Nanterre, als afores de París. Segons el seu missatge, l’empresa hauria de pagar un milió d’euros per cada dia d’incompliment.

El tribunal estableix que Amazon ha «de limitar l’activitat als productes essencials a l’espera d’una avaluació dels riscos epidèmics en què participin els representants del personal».

Els dos sindicats havien sol·licitat el tancament dels seus magatzems al país i reclamat que la firma defensés les vides dels seus empleats, uns 13.000 a França, en lloc dels seus beneficis econòmics. 

Notícies relacionades

Amazon afirma que ha donat als seus empleats gel sanitari i altres instruments de protecció personal, i que això ja va més enllà de les directrius del Govern francès sobre distàncies socials. 

La multinacional del comerç electrònic ha tingut diversos casos de Covid-19 als seus magatzems i s’ha enfrontat a diverses protestes. Ara afirma que prendrà la temperatura als seus empleats i els proveirà de mascaretes.