Coronavirus

El BBVA veu «clau» mantenir l'ocupació per «sortir amb força de la crisi»

L'economista Carlos Torres Vila anticipa una caiguda del 8% del PIB espanyol, seguida d'una ràpida recuperació

bbva

bbva / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’economista del BBVA Carlos Torres Vila ha manifestat que una de les «claus» perquè l’economia espanyola surti ràpid de l’actual crisi provocada pel coronavirus és minimitzar la destrucció d’ocupació i ha instat les empreses a mantenir l’ocupació. L’analista de l’entitat financera també ha fet públiques unes primeres estimacions de l’impacte del Covid-19 sobre el PIB espanyol i ha assenyalat que aquest pot arribar a experimentar un retrocés de prop del 8%. L’evolució de l’economia seguirà un guió de ‘V’, tal com ha indicat Torres Vila. És a dir, la caiguda inicial serà ràpida i vindrà seguida per una ràpida recuperació.  

Notícies relacionades

En una entrevista a la Cope, l’economista del BBVA ha compartit les previsions publicades aquest mateix dimarts per l’FMI, que ha xifrat la caiguda del PIB d’Espanya en el 8% per a aquest 2020. Les estimacions de l’entitat financera van en una línia similar i auguren un impacte per a l’exercici d’entre el 7% i el 8%. La caiguda serà especialment apressada en el segon trimestre de l’any, amb un retrocés de fins al 12%, segons ha manifestat Torres Vila.

No obstant, l’economista del BBVA també ha aventurat que la crisi ocasionada pel Covid-19 serà transitòria i d’un perfil elàstic. «Les taxes molt negatives tornaran a ser molt positives quan això passi», ha afirmat. És a dir, de la mateixa manera que va arribar bruscament, la recuperació posterior també serà ràpida. En aquest sentit, Torres Villa ha manifestat que «la clau per sortir amb força de la crisi és preservar l’ocupació».