crisi del Covid-19

Escrivá descarta una renda mínima temporal: serà estructural i permanent

El ministre qualifica l'anunci d'Iglesias d'«iniciativa ben intencionada»

Complementarà un altre tipus de rendes autonòmiques i ajuts

rosas52132461 ministro seguridad social jose luis escriva200204165625

rosas52132461 ministro seguridad social jose luis escriva200204165625 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, assegura que el Govern aprovarà «aviat» una renda mínima «estructural i permanent», és a dir, no temporal i extraordinària, que complementarà un altre tipus de rendes autonòmiques i ajuts i que estarà associada a un itinerari d’inclusió.

En una entrevista a ‘El País’, el ministre explica que la Seguretat Social està duent a terme els «treballs preparatoris» per a la creació d’aquesta renda, que «no entrarà en conflicte» amb les regionals, sinó que en el seu conjunt elevaran les rendes de les famílies fins a un determinat llindar, en funció del tipus de família (si tenen fills o si és monoparental, per exemple).

Respecte a l’anunci la setmana passada del vicepresident segon, Pablo Iglesias, de la creació d’un ingrés mínim vital transitori o «pont» fins a la creació d’un de permanent, Escrivá assegura que es va tractar d’una «iniciativa benintencionada» dirigida a pal·liar la situació de col·lectius vulnerables.

Notícies relacionades

La renda mínima que elabora la Seguretat Social serà compatible «amb una incorporació més plena al mercat de treball», però també estarà associada a itineraris d’inclusió, per exemple, per als qui tenen problemes de drogoaddicció o d’accés a l’educació.

Respecte a la moratòria de les cotitzacions socials, el ministre assegura que s’aplicarà partint d’una classificació sectorial i que l’ordre ministerial que la regula «està gairebé ultimada» i que «en els pròxims dies» començaran «els tràmits previs a la seva publicació».