29 maig 2020

Anar al contingut

mercats

La borsa s'abona a l'optimisme

L'Ibex comença el dia amb una forta tendència a l'alça

La borsa s'abona a l'optimisme

J J Guillen

Els mercats s’han abonat a l’optimisme, igual com Wall Street, que ahir es va anotar grans pujades d’entorn del 7%. L’Ibex 35 ha iniciat el dia amb una forta tendència alcista del voltant de més del 2%, que després ha arribat al 4%.

Les últimes dades sobre el coronavirus apunten a una estabilització dels contagis, cosa que ha sigut rebut amb certa eufòria pels inversors. Encara hi ha molts dubtes sobre els efectes econòmics a curt, mitjà i llarg termini, però la sensació dels inversors és que els pitjors moments de la pandèmia han quedat enrere. 

L’Ibex 35 ha iniciat la sessió d’aquest dimarts amb una pujada del 2,29%, la qual cosa ha fet que el selectiu se situés en els 7.001,20 enters a les 9.01 hores, animat per Wall Street i en un context en el qual la propagació del coronavirus pot haver iniciat el camí de l’estabilització a Europa.

L’Ibex 35 ha conquistat la cota dels 7.000 punts.  En els primers compassos de la sessió d’aquest dimarts, la major part dels valors cotitzaven a l’alça liderats per ArcelorMittal (+8%), IAG (+7%), Bankinter (+6%), Meliá Hotels International (+5%), Mediaset (+5%) i Sabadell (+4%), mentre que en el costat contrari se situaven BBVA (-1,6%), Cellnex Telecom (-0,6%) i Iberdrola (-0,1%).

En aquest context, les borses europees han obert la jornada amb alces superiors al 3% per a FrankfurtParís i Londres. L’Eurostoxx 50 s’apunta a aquesta tendència.