conseqüències del coronavirus

La cúpula del Sabadell renuncia a cobrar el sou variable del 2020

La mesura afecta unes 23 persones que deixaran de percebre entre 8 i 10 milions d'euros

El seu president argumenta que volen afegir-se a l'«esforç» de la societat i els seus empleats

Sabadell bank’s Executive Chairman Josep Oliu delivers a speech during the annual shareholder meeting in Alicante, Spain, April 19, 2018. REUTERS/Heino Kalis

Sabadell bank’s Executive Chairman Josep Oliu delivers a speech during the annual shareholder meeting in Alicante, Spain, April 19, 2018. REUTERS/Heino Kalis / HEINO KALIS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
P. A.

El Sabadell ha anunciat aquest dimarts que el seu president, Josep Oliu; el conseller delegat, Jaume Guardiola; els altres tres consellers executius (David Vegara, María José García Beato i José Luis Negro) i l’alta direcció del banc han decidit renunciar al cobrament de la retribució variable de l’any 2020, una mesura que també ha adoptat el comitè de direcció de la seva filial britànica TSB. Segons les últimes dades publicades per l’entitat en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la seva homòloga anglesa, la iniciativa afecta unes 23 persones, que deixaran de percebre entre 8 i 10 milions d’euros.

«És un acte de responsabilitat en un moment en què tots hem d’actuar amb el màxim compromís i solidaritat. Amb aquesta decisió volem sumar-nos a l’esforç  que en aquest moment està fent tota la societat i en particular, tots els empleats del banc que cada dia fan possible la continuïtat d’una tasca essencial com l’atenció i l’acompanyament als clients», ha argumentat Oliu en una nota.

Notícies relacionades

El president del mecanisme únic de supervisió (MUS) del Banc Central Europeu (BCE), Andrea Enria, va reclamar fa dies a les entitats del continent una «moderació extrema» en el pagament de les remuneracions variables. En les últimes setmanes, han pres mesures en aquesta línia el Santander (la seva presidenta, Ana Botín, i el conseller delegat, José Antonio Álvarez, van renunciar al 50% de la seva retribució total d’aquest any i la dels consellers no executius es reduirà un 20%), el BBVA (les més de 300 persones de la seva cúpula van renunciar a més de 50 milions del variable de l’any) i CaixaBank (el seu conseller delegat, Gonzalo Gortázar, no cobrarà la bonificació).

El Sabadell ha destacat que en les últimes setmanes ha pres una sèrie de mesures per «acompanyar els seus clients» ateses les circumstàncies excepcionals que viu el país i les conseqüències del coronavirus. Entre aquestes mesures, ha destacat la instauració del pagament setmanal als seus proveïdors, l’avançament del pagament del subsidi d’atur i les pensions, l’ajornament en tres mesos del pagament del lloguer social a aquelles famílies especialment vulnerables la vivenda de les quals formi part del Fons Social de Vivenda, la moratòria de fins a 12 mesos en el capital de les hipoteques, així com les diferents solucions de finançament per a famílies i empreses a través del seu Pla d’Acompanyament, amb «especial focus» en les línies ICO.