sector de la salut

Nostrum Biodiscovery accelera la seva internacionalització

Ezequiel Mas del Molino, nomenat conseller delegat per afrontar una nova etapa en la biotecnologia i informàtica

zentauroepp53036635 ezequiel mas  nuevo consejero delegado de nostrum biodiscove200405214411

zentauroepp53036635 ezequiel mas nuevo consejero delegado de nostrum biodiscove200405214411

2
Es llegeix en minuts

Nostrum Biodiscovery (NBD) prem l’accelerador. La companyia, sorgida de l’Institut d’Investigació Biomèdica (IRB Barcelona) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), ha nomenat Ezequiel Mas del Molino com a nou conseller delegat, en substitució de Robert Soliva, que deixa la companyia per assumir un nou repte

professional.

El principal objectiu és accelerar la presència internacional.  «A curt termini, el nostre objectiu és consolidar la nostra presència en els mercats europeu i americà, i introduir-nos en els mercats asiàtics, la Xina, l’Índia, Corea del Sud i el Japó, a més d’Oceania», assegura Mas del Molino, que des del gener era director d’operacions de l’empresa amb seu al Parc Científic de Barcelona (PCB) especialitzada a accelerar el desenvolupament de fàrmacs i molècules amb diferents aplicacions biotecnològiques basades en la supercomputació.

Mas del Molino és doctor en Biomedicina per la Universitat de Barcelona (UB) i Executive MBA per l’EAE Business School. La seva trajectòria professional combina l’experiència en investigació amb la gestió i direcció de projectes científics, tant en la indústria privada (CIRCE Crystal Engineering), com en prestigioses institucions públiques (Leitat Technological Center i el Barcelona Supercomputing Center). 

Després dels seus primers tres anys, la companyia, en la qual Robert Soliva continuarà com a accionista, requereix canvis en el seu equip executiu que es duran a terme una vegada superada la crisi del Covid-19. Mas del Molino comptarà a l’equip directiu amb Víctor Guallar i Lucía Díaz, i Modesto Orozco continuarà com a president. Guallar i Orozco van iniciar l’etapa del projecte.

Des de l’inici efectiu de la seva activitat, el 2016, NBD ha captat prop d’un 1,5 milions d’euros de capital públic i privat. Des de la seva creació, ha registrat una taxa de creixement anual composta del 100% i aconseguit una facturació d’1,1 milions. Les previsions per al 2020, quant a l’augment de facturació, oscil·len a causa de la crisi del Covid-19, però esperen un creixement sostingut del 30% els tres pròxims anys.

Simulacions biomoleculars

En tan sols tres anys i mig, NBD ha aconseguit ser un referent en el panorama internacional d’empreses dedicades a les simulacions biomoleculars amb les aplicacions de descobriment de fàrmacs i d’enginyeria d’enzims. La companyia ha aplicat amb èxit les seves tecnologies d’avantguarda en la indústria farmacèutica i biotecnològica i presta serveis de química computacional a empreses com AstraZeneca.

Notícies relacionades

Actualment compta amb una àmplia cartera de clients al mercat nacional i europeu –especialment al Regne Unit, Bèlgica, els Països Baixos i Suècia– i als Estats Units. A més, NBD participa en un gran nombre de projectes públics disruptius de descobriment i desenvolupament de fàrmacs en múltiples àrees –des del càncer fins a l’esquizofrènia i malalties rares– en col·laboració amb grups d’investigació de l’IRB Barcelona, a la Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), entre d’altres.

Un dels últims projectes és una iniciativa privada formada per Grifols, IrsiCaixa i el BSC-CNS, en què NBD col·labora per proporcionar dades que ajudin el disseny intel·ligent de fàrmacs ‘in silico’ relacionats amb el SARS-CoV-2.