crisi sanitària del Covid-19

La banca avança a aquest divendres el pagament de prestacions d'atur

Banco Santander, Bankia, BBVA, Caixabank, Banc Sabadell, Bankinter, Unicaja Banco, Liberbank, Abanca, Cajamar, Cajasur i Kutxabank ho fan

Hisenda comença a tornar els diners de les declaracions de la Campanya de la Renda

zentauroepp28423103 madrid 22 01 2015   economia  colas en la oficina de empleo 180904092646

zentauroepp28423103 madrid 22 01 2015 economia colas en la oficina de empleo 180904092646

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els bancs espanyols avançaran a aquest divendres el pagament de les prestacions d’atur, una mesura més per ajudar les famílies a mitigar l’impagament de la crisi sanitària pel Covid-19. Les patronals AEB, CECA i UNACC han treballat amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) perquè sigui així, de manera que l’abonament del pagament s’efectuarà aquest divendres, quan l’habitual seria que s’efectuésel dia 9 d’abril.

Respecte al pagament de les prestacions d’atur, es tracta d’una mesura a la qual poden adherir-se voluntàriament les entitats. La gran majoria ha confirmat que així ho farà, com és el cas de Banco Santander, Bankia, BBVA, Caixabank, Banc Sabadell, Bankinter, Unicaja Banco, Liberbank, Abanca, Cajamar, Cajasur i Kutxabank.

A més, el Ministeri d’Hisenda comença a tornar des d’aquest divendres els diners de les declaracions amb resultat a tornar de la Campanya de la Renda 2019, que va començar dimecres passat amb un augment superior al 40% en la confecció i entrega dels esborranys enmig de l’estat d’alarma.

Renda a tornar

Notícies relacionades

Precisament Hisenda ha considerat «especialment important» mantenir els terminis de la campanya en les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia perquè al més aviat possible els contribuents puguin rebre les seves devolucions, ja que comencen les devolucions aquest divendres, dos dies després de l’inici de la campanya. En aquest sentit, prop del 70% de les declaracions surten a tornar, i les que surten a ingressar només es comencen a pagar a final de Campanya, el mes de juny. A més, prop del 88% de les declaracions es confeccionen per Internet, recorden des d’Hisenda.

Fins a les 19.00 hores de dijous, els contribuents van presentar 1,48 milions de declaracions en els gairebé dos primers dies de campanya, fet que suposa un 42% de declaracions més que l’any passat, segons les últimes dades facilitades per l’Agència Tributària.