exportadors

Els exportadors exigeixen claredat al Govern i que no es paralitzi l'activitat per complet

La indústria mostra desconcert i preocupació a l'haver d'incomplir compromisos d'exportació

marotoyrelats

marotoyrelats

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

L’Associació de les Empreseses Industrials Internacionalitzades  (Amec) ha demanat aquest divendres al Govern de Pedro Sánchez que s’aclareixi a les indústries de quina manera abordar el futur i sobre els compromisos adquirits, actualment bloquejats pel decret anticoronavirus.

Notícies relacionades

En una carta firmada pel president de l’entitat, Pere Relats, dirigida a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, l’associació denuncia que la situació actual és de «total desconcert». Per això, reclama mecanismes de comunicació per aclarir dubtes per a les empreses exportadores que s’han compromès a entregar els seus productes en les pròximes setmanes. Segons expressa a la carta, la comunitat industrial internacionalitzada «seguim en la incertesa de què fer i com actuar davant dels nostres compromisos contractuals internacionals. La situació és de total desconcert».

L’associació de les empreses industrials internacionalitzades Amec impulsa els que considera nous factors clau de competitivitat en les empreses de tot l’Estat: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Les empreses que formen part d’Amec generen un volum d’exportació superior als 6.654 milions d’euros, exporten una mitjana del 55,6% de la seva facturació i inverteixen el 4,7% en innovació.