IMPOST DE LA RENDA

¿Com demanar cita prèvia amb Hisenda per a la renda el 2020?

A partir del 5 de maig es pot sol·licitar cita per fer la declaració de l'IRPF del 2019

renta

renta / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

De cara a la declaració de la renda el 2020, l’Agència Tributària  ofereix als contribuents la possibilitat de concertar dos tipus de cita per tramitar l’IRPF  del 2019presencial a les oficines d’Hisenda o les entitats col·laboradores, o a distància de manera telefònica. En aquest últim cas, es realitza a través del pla ‘Li truquem’.

Cita prèvia per fer la declaració de la renda a les oficines d’Hisenda

A partir del 5 de maig del 2020 es podrà sol·licitar cita prèvia per a la confecció de declaracions de la renda del 2019 de forma presencial a les oficines de l’AEAT i altres entitats col·laboradores, fins al 29 de juny.

L’inici de l’atenció presencial, amb cita prèvia, en oficines de l’Agència Tributària i altres entitats com comunitats autònomes, ajuntaments o registres s’ha fixat en el 13 de maig.

Requisits per fer la declaració de forma presencial

Els qui vulguin fer la declaració de forma presencial han de complir alguns requisits:

  • Rendiments del treball inferiors a 65.000 euros.
  • Rendiments del capital inferiors a 15.000 euros.
  • Rendiments del capital immobiliari amb el límit d’un bé immoble amb un contracte de lloguer.
  • Guanys i pèrdues patrimonials subjectes a retenció o ingrés a compte (IIC, fons d’inversió i premis), subvencions (tret de d’activitats econòmiques) i transmissió de vivenda habitual amb exempció total.
  • Rendiments d’activitats empresarials en mòduls (amb les seves subvencions).
  • Resta de guanys i pèrdues patrimonials (transmissió d’immobles inclosa la vivenda habitual amb exempció parcial per reinversió, accions o altres béns...) amb el límit conjunt de dues operacions.

Cita prèvia amb el pla ‘Li truquem’ per fer la declaració telefònica

El termini per sol·licitar cita prèvia en el pla ‘Li truquem’, pel qual l’AEAT truca al contribuent prèvia sol·licitud, comença també el 5 de maig. Pot demanar-se cita per internet, per l’’app’, o per telèfon automàtic (901 12 12 24 o 91 535 73 26), en el qual també es podran anul·lar les cites de campanya de renda, així com per telèfon amb atenció personal (901 22 33 44 o 91 553 00 71).

Requisits per fer la declaració de forma telefònica

En el cas de la declaració telefònica no hi ha requisits de renda, però no poden fer-la mitjançant aquest mètode els contribuents amb ingressos de capital immobiliari, com lloguers.

Els autònoms tampoc poden utilitzar aquest servei. De la mateixa manera, no és operatiu si s’apliquen deduccions per doble imposició internacional, regularització de clàusules terra o compensació de pèrdues patrimonials d’anys anteriors.

Dates clau de la renda el 2020

La Campanya de la Renda i Patrimoni de 2019 comença el dia 1 d’abril per a la presentació per internet i per telèfon, i es prolongarà fins al dia 30 de juny, segons el calendari del contribuent elaborat per l’Agència Tributària.

Notícies relacionades

Els que optin per la presentació presencial podran fer-ho a partir del 13 de maig en entitats col·laboradores, comunitats autònomes i oficines de l’AEAT.

En els casos de declaracions amb resultat a ingressar amb domiciliació en compte la campanya acabarà anteriorment, el 25 de juny. No obstant, si s’opta per domiciliar únicament el segon termini de l’impost sobre la renda de les persones físiques, podrà realitzar-se fins al 30 de juny.