IRPF

¿Quines són les dates clau de la campanya de la renda del 2019?

Després de l'1 d'abril, primer dia del període de presentació, hi ha diverses dates que s'han de tenir en compte

Oficina central de la Agencia Tributaria, en la plaza de Letamendi de Barcelona.

Oficina central de la Agencia Tributaria, en la plaza de Letamendi de Barcelona. / QUM ROSER

Es llegeix en minuts

Després que el 23 de març es poguessin començar a consultar les dades fiscals, la primera data important de la campanya de la renda del 2019 és l’1 d’abril, el primer dia a partir del qual es pot presentar per mitjans electrònics els comptes amb el fisc dels ingressos i rendiments obtinguts l’any passat. El termini de presentació es prolonga fins al 30 de juny. Hi ha diverses dates clau que s’han de tenir en compte:

1 d’abril: Inici de la campanya

A partir d’aquesta data es pot modificar i presentar la declaració de la renda del 2019 per via electrònica. La campanya dura fins al 30 de juny. Pes pot fer a través d’internet mitjançant Renta Web; o mitjançant l’‘app’ de l’agència. També es pot utilitzar el servei d'informació tributària a través dels telèfons 901.335.533 o 915.548.770. 

5 de maig: serveis d’ajuda

A partir d’aquesta data es pot sol·licitar cita prèvia fins al 28 de juny perquè ens facin la declaració de la renda en oficines de l’Agència Tributària i altres entitats col·laboradores. Es pot demanar per internet, amb l’‘app’ de l’Agència Tributària o els telèfons: 901.121.224 / 915.357.326 / 901.223.344 / 915.530.071. També es pot demanar entrar en el Pla ‘Le llamamos’, mitjançant el qual l’Agència Tributària truca al contribuent prèvia cita, per internet i en els següents números de telèfon: 901.223.344 / 915.530.071 (atenció personal de dilluns a divendres de 9 a 19 hores).

7 de maig: recolzament al contribuent

L’Agència Tributària comença a elaborar declaracions de la renda concertades mitjançant el Pla ‘Le llamamos’. Aquest servei durarà fins al 30 de juny. La petició d’aquest servei podrà començar a fer-se el 5 de maig. Per l’actual situació d’estat d’alarma, no hi ha un compromís ferm de dia i hora, però s’intentarà fer «com abans millor», afirma l’Agència Tributària.

13 de maig: campanya presencial

A partir d’aquesta data, si no es produeixen canvis com a conseqüència de l’estat d’alarma, comença la campanya presencial de presentació de les declaracions de renda a les oficines de l’Agència Tributària i d’altres entitats col·laboradores, que van de les comunitats autònomes als ajuntaments, registres, etc. És necessari concertar cita prèvia a partir del 5 de maig i fins al 29 de juny .

25 de juny: domiciliació bancària

Aquesta data és l’última per a la domiciliació bancària de declaracions a ingressar.

29 de juny: final de les cites 

És l’últim dia per a la cita prèvia.

Et pot interesar

30 de juny: últim dia

Finalitza la campanya de la renda i patrimoni 2019. És l’últim dia per presentar la declaració.