CRISI PEL CORONAVIRUS

Gestors administratius avisen que un error tècnic pot deixar sense atur milers de treballadors

El model de sol·licitud de la tramitació de l'erto només contempla quatre dígits, per la qual cosa ara mateix només podrien acollir-s'hi 9.999 empreses

Només a Catalunya gairebé 66.000 companyies han iniciat un expedient de suspensió que afecta mig milió de persones

38105720 59

38105720 59 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya ha detectat un «error tècnic» en el sistema de petició d’expedients de regulació temporal d’ocupació (erto) dissenyada pel Govern que segons afirmen pot deixar sense atur els treballadors.

Segons han informat aquest dilluns en un comunicat, la sol·licitud on s’assigna en cada erto un número de referència necessari per tramitar l’atur dels empleats només contempla quatre dígits, per la qual cosa només podran sol·licitar-lo les primeres 9.999 empreses.

Davant d’aquesta situació, demanen al Govern que ampliï aquesta referència a més dígits, ja que només a Catalunya ja hi ha més de 65.000 empreses que han presentat un erto i que ara han de tramitar la prestació d’atur dels seus empleats.

Data límit, el 3 d’abril

Notícies relacionades

El Col·legi ja va alertar que les empreses només compten fins al 3 d’abril per fer la petició de prestació d’atur dels seus treballadors, un termini que consideren «insuficient perquè les companyies puguin presentar correctament totes les dades dels seus treballadors amb dret a la prestació».

Recalquen que, si a més no ho poden fer perquè un problema tècnic ho impedeix, «encara hi ha més risc que molts treballadors no puguin començar a cobrar la seva prestació d’atur el 10 de maig».

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions