junta d'accionistes

Oliu afirma que els bancs contribuiran aquesta vegada a sortir de la crisi

El president del Sabadell afirma que l'entitat «està mobilitzada» en la lluita contra el Covid-19

Sabadell bank’s Executive Chairman Josep Oliu delivers a speech during the annual shareholder meeting in Alicante, Spain, April 19, 2018. REUTERS/Heino Kalis

Sabadell bank’s Executive Chairman Josep Oliu delivers a speech during the annual shareholder meeting in Alicante, Spain, April 19, 2018. REUTERS/Heino Kalis / HEINO KALIS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El president del Banc SabadellJosep Oliu, ha destacat aquest dijous el paper dels bancs espanyols per contribuir a la sortida de la crisi econòmica que implica la pandèmia del coronavirus. Durant la junta d’accionistes del banc celebrada a la seva seu social d’Alacant i a través de mitjans telemàtics, Oliu ha afirmat que «els bancs afrontem aquest nou repte amb una solvència molt diferent de la que teníem el 2008 i amb prou liquiditat. Serem, doncs, fonamentals per poder exercir el necessari exercici d’anàlisi i determinació de les formes mitjançant les quals les diferents empreses o famílies puguin passar aquest mal moment». En aquest mateix sentit va destacar: «El Banc Sabadell està mobilitzat en la lluita contra el Covid-19 i dona el servei essencial per a la nostra economia com és la continuïtat dels sistemes de pagament i de la viabilitat dels negocis».

El president del banc d’origen vallesà s’ha referit al context general en el qual ens trobem com a conseqüència de la crisi desencadenada per la pandèmia del coronavirus. Ha esmentat, en aquest sentit, que «la principal preocupació del banc ha sigut buscar solucions públiques que amb el nostre recolzament poguessin garantir el major nombre d’empreses poder fer front a aquesta situació temporal de falta de solvència i de liquiditat».

Recolzament als avals

Aprofundint en això, el president va manifestar que l’entitat ha donat recolzament a les mesures d’avals a les empreses per cobrir pèrdues d’aquest període de baixa activitat. «Hem defensat –va dir– la necessitat d’aquests avals per possibilitar que els bancs, immersos en una regulació de requeriments de capital creixents, poguessin ser l’instrument de crèdit i liquiditat necessari sense posar en més perill la seva solvència. "

Notícies relacionades

La junta, a la qual han assistit el 65% dels accionistes, ha acordat distribuir un dividend brut per acció, amb càrrec al resultat de l’exercici del 2019, de 0,04 euros en efectiu, dels que 0,02 euros van ser abonats com a dividend a compte el 24 de desembre passat i 0,02 euros seran abonats complementàriament, a partir del 3 d’abril. Amb això, la retribució total per a l’accionista de l’exercici 2019 suposa un ‘payout’ de prop del 40% i una rendibilitat superior al 7,5% d’acord amb la cotització a tancament d’ahir.

En el transcurs de la reunió s’han aprovat també els informes d’Informació no financera i de Remuneracions dels consellers i el nomenament de Mireia Giné com a consellera independent.

Temes:

Banc Sabadell