La UE tanca la compra de material sanitari per enviar a Espanya i altres països

Von der Leyen aplaudeix la proposta de Sánchez d'abordar un nou Pla Marshall davant de la crisi del coronavirus

52625669 59

52625669 59 / JOHN THYS (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha explicat que s’ha tancat la compra de material sanitari i s’han cobert les necessitats plantejades, per la qual cosa Espanya i els altres estats de la UE podran accedir a aquest material i distribuir-lo entre els seus hospitals.

Nou Pla Marshall

En una entrevista a ‘El País’, Ursula von der Leyen (Brussel·les, 1858), doctora de formació, aplaudeix la proposta del president del Govern central, Pedro Sánchez, d’abordar un nou Pla Marshall davant de la crisi del coronavirus i expressa la seva solidaritat amb els espanyols i l’admiració per la resposta dels ciutadans: «Són un model per a Europa. Espanya no està sola».

«Espanya necessita desesperadament equipaments de protecció, com mascaretes i guants. I en aquest terreny tinc bones notícies. La licitació conjunta que hem organitzat per comprar material amb 25 estats membres, entre els quals Espanya, s’han cobert totes les necessitats plantejades i, fins i tot, hem aconseguit més material del que necessitàvem. Així que Espanya, com altres Estats, pot accedir ara a la quantitat de material que havia sol·licitat i podrà distribuir-lo als hospitals», anuncia.

En l’àmbit econòmic, assegura que la UE ha relaxat les normes d’ajuts públics i permetrà autoritzar mesures al Govern espanyol per valor de fins a 20.000 milions d’euros, que donaran suport a petites i mitjanes empreses i a treballadors autònoms.

Cimera aquest dijous

Notícies relacionades

Quan es compleixen 100 dies en la presidència de la CE i en vigílies de la cimera europea d’aquest dijous, en la que s’espera que els 27 acordin una resposta comuna a la crisi econòmica, Von der Leyen destaca la fortalesa de la unitat i apunta que en el pressupost europeu hi ha una iniciativa d’inversió del coronavirus, que injectarà en l’economia espanyola 11.000 milions d’euros, i una altra iniciativa per finançar investigació en vacunes, «una cosa que cap país podria permetre’s finançar per si sol».

«D’aquesta crisi, aprendrem que la UE no ha d’estar només unida, sinó que també ha de ser més resistent», ha conclòs.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions