UN ALTRE 'NEIN' ALEMANY

Alemanya rebutja la possibilitat d'emetre 'coronabons'

El ministre d'Economia descarta la petició d'Espanya i Brussel·les d'emetre títols de deute comuns dels estats membres de la UE

zentauroepp47792222 altmaier200316114021

zentauroepp47792222 altmaier200316114021 / TOBIAS SCHWARZ

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre d’Economia alemany, Peter Altmeier, ha rebutjat la possibilitat de la creació dels anomenats ‘coronabons’ per fer front a les repercussions econòmiques del coronavirus a Europa.

«Estem disposats a evitar una nova crisi del deute a Europa amb el que sigui possible. Però recomano prudència quan apareixen conceptes presumptament genials que són el retorn d’altres idees que ja s’han rebutjat en el passat», ha dit Altmeier en una entrevista amb el diari econòmic alemany «Handelsblatt».

D’aquesta manera Altmeier va reaccionar a les discussions sobre la possible emissió d’aquests bons, que serien títols de deute comuns dels estats membres de la UE.

Recentment, la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, s’havia mostrat oberta a aquesta possibilitat.

Altmeier, en canvi, és reticent a fer-ho i ha insistit en l’entrevista que «la innovació és més important que les subvencions».

Durant la crisi del deute el Govern alemany es va oposar a la idea de crear eurobons, títols de deute conjunts, argumentant que això portaria a una mutualització dels riscos i els deutes, cosa que, segons Berlín, violaria la regla que exigeix que cada estat assumeixi la responsabilitat de les seves pròpies obligacions.

Notícies relacionades

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va demanar recentment l’emissió d’eurobons i un «Pla Marshall» per fer front a la crisi del coronavirus.

També economistes alemanys s’han manifestat partidaris d’emetre eurobons per evitar que el coronavirus porti països com Itàlia, Espanya o Grècia a una nova crisi del deute.