pel coronavirus

L'activitat a Mercabarna es redueix

Al voltant de 10.000 camions diaris s'aprovisionen diàriament, 5.000 menys que abans del coronavirus

La plantilla de serveis es redueix a un terç per evitar contagis entre la plantilla i la paralització del mercat

zentauroepp47444048 mercabarna t envio 2 fotos del nostre mercat central de frui190321193722

zentauroepp47444048 mercabarna t envio 2 fotos del nostre mercat central de frui190321193722 / TONI BOFILL

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El confinament de la població i la frenada en l’activitat pel brot de coronavirus ha retallat més del 30% el trànsit de camions a Mercabarna. Acudeixen a Mercabarna al voltant de 10.000 vehicles diaris a comprar productes, 5.000 menys de l’habitual. Davant de la situació d’emergència i la necessitat de mantenir davant de qualsevol circumstància el proveïment de productes als mercats, el pla de contingència de Mercabarna ha establert que de la plantilla habitual de 140 persones per al manteniment de l’activitat s’hagi passat a una quarantena, per poder substituir presencialment els treballadors en cas de contagi. Aquesta setmana van arribar mascaretes i equips de protecció per a qualsevol personal que treballi amb aliments. 

Fonts de Mercabarna insisteixen que el volum de vendes es manté gairebé en els mateixos nivells que l’any passat malgrat el tancament d’establiments pel coronavirus i «gràcies als petits comerciants de carrer, de mercats municipals i supermercats que estan adquirint més productes, fet que compensa així la baixada de vendes a hotels i restaurants».

Al voltant de 700 empreses formen part del polígon de Mercabarna, i pugnen per mantenir un nivell de vendes similar al que van registrar l’any passat en aquestes dates. Malgrat això, les compres del sector de l’hostaleria (bars, restaurants i hotels) són testimonials, perquè majoritàriament estan tancats per les restriccions contra el contagi del Covid-19. La situació, si es mantingués diversos mesos sí que podria tenir efectes directes a Mercabarna. L’increment de l’activitat dels petits comerciants, les cadenes de supermercats i els mercats municipals gairebé ha compensat fins ara aquesta reducció dràstica de les vendes al canal Horeca. 

Notícies relacionades

Fonts del mercat insisteixen que està arribant gènere de totes les zones de producció, tant de peix, com de carn, fruites i hortalisses i s’està comercialitzant el normal. «Tot i que aquesta situació s’allargui més de dues setmanes, el proveïment està garantit», insisteixen en el mercat públic d’avituallament.

Mesures de funcionament intern

A més de les mesures implementades de teletreball per evitar que les baixes laborals delmin l’activitat presencial de manera alarmant, s’han duplicat les mesures de neteja i s’estan utilitzant desinfectants especials dictats per les autoritats sanitàries tant en terres, com en parets, banys i totes les zones comunes. S’han elevat les mesures de seguretat per evitar trànsits no permesos a les instal·lacions i que l’elevat pas de persones per les instal·lacions suposi un focus de propagació del coronavirus. 

El mercat més gran BIO d’europa, retardat

El mercat Bio de Mercabarna que estava previst que entrés en funcionament al juny està en l’aire. El cop del brot del coronavirus obligarà previsiblement a posposar la inauguració d’una infraestructura cridada a protagonitzar les vendes d’aquest segment de negoci en creixement. Les obres s’han vist afectades pel brot de coronavirus i serà difícil que es compleixin els terminis per a la inauguració.