Mango presenta un ERTO que afecta 4.767 empleats

La firma de moda s'ha vist obligada a tancar 1.695 punts de venda a 72 països, el 78% del total

Mango complementarà el salari dels treballadors afectats fins a un màxim de 2.000 euros al març

52759806 601

52759806 601

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Mango ha anunciat aquest divendres la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació temporal (ERTO) en la companyia com a conseqüència del tancament obligat de la majoria de les seves botigues a 72 països. La mesura afectarà 4.767 empleats, principalment de la xarxa comercial a Espanya, així com treballadors del seu centre logístic a Lliçà d’Amunt i de les seves oficines centrals a Palau-Solità i Plegamans.

El tancament de 1.695 punts de venda, dels quals 400 corresponen a Espanya, obliga la companyia a prendre aquesta decisió al·legant força major. Mango ha activat un pla de contingència que inclou aquest ERTO que tindrà efectes a partir del 14 de març per «garantir els llocs de treball». «Amb aquest objectiu, adaptarem les nostres capacitats i estructura a les circumstàncies que requereixi cada moment per poder recuperar la normalitat com més aviat millor», va explicar Toni Ruiz, conseller delegat de Mango.

Mango ha decidit complementar el salari dels afectats fins a un màxim de 2.000 euros al mes de març. A més, tots aquells bons i incentius meritats durant el mes de març es pagaran al finalitzar el mes.

Notícies relacionades

S’ha acordat també que tota la direcció de la companyia ajustará significativament la seva retribució mentre duri aquesta situació d’excepcionalitat, començant per Toni Ruiz, que ha decidit renunciar a qualsevol tipus de retribució durant aquest període.

Amb origen i seu central a Barcelona, la plantilla total de Mango és d’unes 15.000 persones. La companyia va tancar el 2019 amb unes vendes de 2.374 milions d’euros.