efectes del coronavirus

Desigual anuncia un ERTO per al 90% de la plantilla a Espanya

La mesura afectarà 1.359 treballadors, principalment el personal de botiga

La companyia complementarà fins al 90% del salari mensual

zentauroepp48621509 innovacion190715091944

zentauroepp48621509 innovacion190715091944 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Desigual va informar aquest dijous de la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació temporal (ERTOper a 1.359 empleats. La mesura afectarà majoritàriament el personal de botiga amb què compta la companyia a Espanya. La companyia complementarà la prestació i garantirà el 90% del salari mensual dels seus empleats. Es preveu que al sector comercial la majoria de firmes presentin ERTOs, almenys a partir del pròxim mes. 

En aquests moments, Desigual té tancades 296 botigues de les 298  que té a Europa. La companyia assegura que ha pres aquesta decisió amb l’objectiu prioritari de preservar l’ocupació de tota la seva plantilla i com a conseqüència de l’impacte del tancament de totes les seves botigues a Espanya –un total de 87– davant de la declaració de l’estat d’alarma i la situació d’excepcionalitat generada pel Covid-19

Vigència de l’ERTO

L’ERTO tindrà vigència des del 15 de març passat i durarà mentre continuï la situació de tancament de la xarxa de botigues i la paralització de les vendes als canals físics. L’autorització de l’ERTO per part de les autoritats laborals comportarà la suspensió o reducció de jornada en funció dels perfils i necessitats de la companyia. Desigual complementarà la prestació i garantirà el 90% del salari mensual dels seus treballadors fins a un màxim de 2.000 euros mensuals.

La mesura afecta principalment el personal de botiga de Desigual, que a Espanya suma un total de 746 treballadors. També contempla altres perfils d’oficines i dels centres logístics de Gavà i Viladecans, que donen recolzament a la xarxa i l’activitat dels quals, davant del tancament de botigues des de divendres passat, s’ha vist reduïda o paralitzada totalment. En total, la decisió afecta el 90% de la plantilla a Espanya.

Notícies relacionades

En la resta de les geografies afectades davant de les mesures adoptades pels estats i el tancament de punts de venda, la companyia analitzarà les mesures oportunes d’acord amb la legalitat vigent a cada país. Des que es va iniciar aquesta crisi sanitària, la companyia s’ha focalitzat a prendre decisions amb agilitat i amb el focus posat en una doble responsabilitat. D’una banda, a protegir la salut dels treballadors, clients i ciutadania en general i, de l’altra, a continuar desenvolupant la seva activitat en un escenari complex i implementant les mesures per minimitzar l’impacte d’aquesta situació i reprendre tan aviat com sigui possible la normalitat del negoci.

En l’actualitat, la companyia compta amb prop de 3.700 treballadors i és present a prop de 90 països a través de 10 canals de venda, al voltant de  500 botigues monomarca i sis categories de producte: Woman, Man, Kids, Accesories, Shoes i Sport.