Estat d'alarma

El Govern restringeix els vols a les Canàries i les Balears des d'aquest dijous

Només es permetran trajectes per causes «excepcionals» des de Madrid, Barcelona, Sevilla i Bilbao

zentauroepp52818301 barajas coronavirus200317114151

zentauroepp52818301 barajas coronavirus200317114151 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha anunciat la restricció de vols des de la península a les Canàries i les Balears des d’aquest dijous fins que finalitzi l’estat d’alarma a Espanya. Només es permetran trajectes per causes «excepcionals» des de Madrid, Barcelona, Sevilla i Bilbao, segons ha informat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

A través d’una ordre ministerial, l’Executiu ha ordenat pràcticament el tancament de l’espai aeri i marítim de les Balears i Canàries, amb fortes restriccions, amb algunes excepcions per garantir els desplaçaments per qüestions de necessitat, com tractaments mèdics i feina en serveis essencials, però s’estableix la sortida de turistes i el retorn dels residents a l’exterior.

Amb caràcter general queden prohibits tots els vols comercials nacionals amb les Balears i les Canàries i tots els vols privats, tant nacionals com internacionals. Això afecta, per tant, serveis com els aerotaxis i els jets privats. Com a excepció, en el cas de les Balears es permet un vol diari des de Madrid, Barcelona i València amb Palma i un vol diari des de Barcelona i Madrid cap a Menorca i Eivissa. En el cas de les Canàries hi haurà 17 vols entre la península i l’arxipèlag –dos diaris de Barcelona a Gran Canària i de Madrid i Barcelona a Tenerife Nord i un al dia e Bilbao i Sevilla a Gran Canària, de Bilbao i Sevilla a Tenerife Nord, de Madrid a Tenerife Sud, Fuerteventura i La Palma–.

Així mateix, l’Executiu també ha limitat les connexions aèries entre les illes dels dos arxipèlags a unes determinades freqüències diàries. A les Balears es permetrà un vol diari per companyia en cada sentit entre les illes d’Eivissa, Menorca i Mallorca, mentre en el cas de les Canàries hi haurà fins a 18 vols entre illes –des de Gran Canària a Tenerife Nord (4), Lanzarote (3), Fuerteventura (3), El Hierro (1) i La Palma (1) i de Tenerife Nord a La Palma (2), La Gomera (1), El Hierro (1), Fuerteventura (1) i Lanzarote (1)–.

Notícies relacionades

En tots aquests vols s’hauran de complir les restriccions imposades pel Govern, és a dir, no es podran omplir completament els avions, sinó que hauran de volar a un terç de la seva capacitat. 

A més, també s’ha prohibit el desembarcament als ports de les illes de passatgers de vaixells de passatge amb origen a la península, a excepció d’algunes mercaderies, incloent també en la prohibició les embarcacions d’esbarjo de tot tipus i origen utilitzats amb finalitat recreativa o esportiva o en arrendament nàutic. Pel que fa a les connexions marítimes entre illes, es determinaran per la mateixa comunitat autònoma.